BEZOBRAZLUK ŠIPTARA NEMA GRANICU! Lažna država Kosovo traži od UEFA da se hitno kazni Srbija

Novosti online

14. 10. 2024. u 08:43

Fudbalska federacija Kosova (FFK) najavila je žalbu Evropskoj fudbalskoj uniji (UEFA) zbog parola protiv tzv. Kosova, koje su se čule na mečevima Lige nacija, između reprezentacija Češke i Albanije, odnosno Srbije i Švajcarske.

БЕЗОБРАЗЛУК ШИПТАРА НЕМА ГРАНИЦУ! Лажна држава Косово тражи од УЕФА да се хитно казни Србија

FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

Ovim povodom izdato je saopštenje.

- FF Kosova najoštrije osuđuje isticanje transparenta sa mapom Kosova prekrivenom srpskom zastavom i natpisom ‘Nema predaje’, kao i pozive protiv Kosova i Albanaca koji su se čuli tokom utakmice Srbija – Švajcarska i utakmice Češka – Albanija. Ti pozivi se kontinuirano dešavaju od navijača Srbije i nekih drugih zemalja koje su bliske takvim srpskim grupama i nemaju mesta u fudbalu i bilo kojoj sportskoj areni jer šire mržnju i podele - navodi se u saopštenju FFK.

*ADMIRAL BET VAM POKLANjA*
--> BONUS KAKAV STE ŽELELI <--

Prema informacijama iz Leskovca, na tribine stadiona „Dubočica“ za meč Srbije i Švajcarske (2:0) bilo je zabranjeno unositi bilo kakve zastave sem srpske, ali je jedan od navijača uneo „ono što se ne sme“. Takođe, tokom utakmice je više puta skandirano „Kosovo je Srbija“.

FFK je navela da su ovakvi incidenti u potpunoj suprotnosti sa vrednostima koje predstavlja UEFA, a međunarodna fudbalska zajednica treba da posluži kao moćna platforma za promociju mira, suživota i jednakosti federacija.

*ADMIRAL BET VAM POKLANjA*
--> BONUS KAKAV STE ŽELELI <--

FOTO: Tanjug/AP

 

- Fudbalski stadioni treba da služe kao arene za spektakl za prave navijače, a ne kao mesto za ispoljavanje iredentizma, rasizma i svih vrsta uvreda - navodi se u saopštenju i dodaje da FFK ostaje lojalna promociji vrednosti, poštovanja i solidarnosti u sportu.

Češka je u petak u Pragu pobedila Albaniju sa 2:0, a na tom meču bilo je precrtanih zastava Albanije, kao i srpska na kojoj piše „Nema predaje“ i na kojoj je predstavljena teritorija Kosova i Metohije.

Ovo saopštenje i najavljivanje žalbe je još jedan sraman pokušaj tzv. Kosova da utiče na rad UEFA i okrivi druge za podizanje tenzija.

- FFK je kao ravnopravan član sa savezima drugih zemalja pripremio zvaničnu žalbu UEFA, sa dokazima o svim prekršajima i uvredama na račun države Kosovo, tražeći da se hitno preduzmu mere za kažnjavanje na stroži način, kako bi se sprečilo ponavljanje takvih scena u budućnosti.

BONUS VIDEO: Geri Lineker: Džud Belingem je pravi vođa, napravio je sjajan potez 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

RAJKOVIĆ ODBRANIO PENAL: Pogledajte kako je golman Srbije odbranio penal Švajcarcima (VIDEO)