OČAJ, TUGA, JAD... Crnogorci razapeli Zvezdinu legendu, hoće da ga najure

Novosti online

15. 10. 2024. u 08:40

DOLAZAK Roberta Prosinečkog za selektora fudbalske reprezentacije Crne Gore u februaru 2024. godine dočekan je sa velikim očekivanjima. Međutim, njegov početni uspeh i pobede nad selekcijama Belorusije i Severne Makedonije minimalnim rezultatima 1:0, brzo su zasenjene nizom razočaravajućih nastupa.

ОЧАЈ, ТУГА, ЈАД... Црногорци разапели Звездину легенду, хоће да га најуре

FOTO: M. Vukadinović

Nakon obećavajućeg starta, crnogorski nacionalni tim doživeo je šest uzastopnih poraza u periodu od juna do oktobra, a kulminacija se dogodila porazom rezultatom 1:0 od Velsa u B diviziji UEFA Lige nacija. Ovaj loš niz forme ostavio je tim sa četiri poraza i gol-količnikom 1:6 i već sada se sa velikom sigurnošću može reći da će izabranici Roberta Prosinečkog teško uspeti da se izbore za opstanak u navedenom rangu u konkurenciji Turske, Velsa i Islanda.

Mediji u Crnoj Gori bili su oštri u kritikama na račun Prosinečkog i izdanjima nacionalnog tima. Portal "Dan" je nazvao igru tima "bez igre i rezultata", izražavajući brigu zbog mogućeg ispadanja u nižu diviziju Lige nacija. Istakli su razočaranje performansama tima, posebno u prvom poluvremenu, i naglasili potrebu za značajnim poboljšanjem.

ŽELIŠ DA ODIGRAŠ TIKET BESPLATNO?
PREUZMI ODMAH BONUS BEZ USLOVA

Slično tome, "Radio i televizija Crne Gore" opisali su performansu tima kao "najslabiju utakmicu u ovom ciklusu", ističući potrebu za temeljnim promenama. Publikacija "Vijesti" prikazala je nacionalni tim kao "očajnog, bez igre, sistema ili koncepta", prenoseći osećaj razočaranja u vođstvo Prosinečkog.

FOTO: Profimedia

 

U odgovoru na teškoće tima, Prosinečki je priznao lošu igru, posebno u prvom poluvremenu utakmice protiv Velsa. Izrazio je nadu u poboljšanje u predstojećim utakmicama protiv Islanda i Turske, iako je priznao izazove koje postavljaju ovi jaki protivnici.

ŽELIŠ DA ODIGRAŠ TIKET BESPLATNO?
PREUZMI ODMAH BONUS BEZ USLOVA

Uz razočaravajuće rezultate, pokrenute su diskusije o budućnosti Prosinečkog kao selektora. Novinar Danilo Mitrović izrazio je sumnje u izvodljivost vizije Prosinečkog za tim, posebno imajući u vidu nedavne performanse tima. Sa Prosinečkovim ugovorom koji ističe za dva meseca, spekuliše se o potencijalnom napuštanju trenerske uloge.

Potpuno je jasno da će legendarni fudbaler Crvene zvezde, a kasnije i uspešni trener kluba sa beogradske Marakane, teško ostati na klupi "sokolova" nakon naredna dva susreta u okviru Lige nacija.

Bonus video: ČIJE JE KOSOVO? Mališani Crvene zvezde su u Moskvi ovako reagovali na povike ruskih navijača (VIDEO)

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SRBI NAPRAVILI SKANDAL Švajcarci besni zbog navijača i povika Kosovo je Srbija...