SVET "ODLEPIO" ZBOG NAŠA DVA ČUDESNA KLINCA: Jednog Srbina Lamin Jamal zove "brate", drugi je već opčinio Evropu

Novosti online

16. 10. 2024. u 13:04

Na listi 60 najvećih talenata sveta koju, tradicionalno, svake godine objavljuje britanski "Gardijan" - ovoga puta su se našla dvojica Srba.

СВЕТ ОДЛЕПИО ЗБОГ НАША ДВА ЧУДЕСНА КЛИНЦА: Једног Србина Ламин Јамал зове брате, други је већ опчинио Европу

FOTO: Tanjug/AP

Evo i o kome se radi

ŽELIŠ DA ODIGRAŠ TIKET BESPLATNO?
PREUZMI ODMAH BONUS BEZ USLOVA

Andrija Maksimović - Crvena zvezda

ŽELIŠ DA ODIGRAŠ TIKET BESPLATNO?
PREUZMI ODMAH BONUS BEZ USLOVA

Andrijan Maksimović / FOTO: FK Crvena zvezda

Maksimović je nedavno odigrao prvi meč u crveno-belom dresu na evropskoj sceni i ostavio odličan utisak. Momak rođen u Novom Pazaru 2007. godine važi za jednog od najvećih talenata Zvezdine Omladinske škole već godinama, te su njegove partije u prvom timu samo potvrda neverovatnog potencijala koji poseduje levonogi fudbaler.

Britanski list je opisao Maksimovića ovako:

"Divno nadaren, elegantan igrač koga treba smatrati jednom od najvećih perspektiva na svetu zbog tehnike, kreativnosti i vizije. Ali, ostaju sumnje u vezi sa njegovom prilagodljivošću modernom fudbalu: da li je on klasičan, balkanski broj 10 iz stare škole? Može li se prilagoditi i postati više od toga - napredni plejmejker u današnjoj igri? Maksimoviću bi šanse bile male da nije njegovog izuzetnog talenta.

'Naš Mesi', zovu ga u klupskoj akademiji, ali da li je zaista tako dobar? Kao debitant, i to iznenađujući, u beogradskom derbiju, postigao je jedan od golova u pobedi protiv Partizana od 4:0 i pokazao da može da bude (tako dobar).

- Iskreno, težina očekivanja mi ne olakšava posao, ali me takođe tera da se još jače borim i dajem sve od sebe kako na treninzima, tako i na utakmicama, rekao je on - a zaključujue se u analizi "Gardijana".

"Zvezdin Mesi" je nastavio tradiciju da se sa Marakane, možda ne baš svake godine, ali skoro svake, neki talenat nađe na Gardijanovoj listi, a poslednji je to bio Jovan Šljivić, 2022.

Mihajlo Cvetković - Čukarički

Mihajlo Cvetković na utakmici Srbija - Rusija u omladinskoj konkurenciji / FOTO: FSS

Aleks Holiga je, pišući za Gardijan o ovom supertalentu, naveo sledeće:

- U pitanju je svestrani špic koji najbolje funkcioniše bilo kao drugi napadač ili kao "unutrašnji" golgeter. Cvetković je jedan od onih igrača koji vam odmah zaokupe pažnju. Sa četiri gola i asistencijom u pet mečeva, bio je jedan od najboljih igrača na "U17" EURO ovog leta, kada je Srbija stigla do polufinala, a već ima i seniorske nastupe za svoj klub.

Predsednik Čukaričkog Goran Grkinić opisao je Cvetkovića kao „ekstremnog talenta“ u svojoj domovini, a sam igrač se rado seća prošlogodišnje utakmice protiv Španije do 17 godina koja je završena nerešenim rezultatom 1:1.

Cvetković kaže:

- Lamin Jamal mi je prišao i rekao: ’Odličan si, brate. Da ste samo Španci, nas dvojica bismo bili najbolji napadački tandem u Evropi!’.

Bonus video: ČIJE JE KOSOVO? Mališani Crvene zvezde su u Moskvi ovako reagovali na povike ruskih navijača (VIDEO)

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OTERAO IH U PENZIJU: Vilander o rivalstvu Đokovića sa Nadalom i Federerom