RUSIJA JE TO: Legenda kritikovala Dejana Stankovića, evo šta joj se odmah potom desilo

Novosti online

21. 10. 2024. u 12:49

Dejan Stanković, od ovog leta šef stručnog štaba FK Spartak iz Moskve, jedna je od glavnih tema u ruskom fudbalu ovih dana.

РУСИЈА ЈЕ ТО: Легенда критиковала Дејана Станковића, ево шта јој се одмах потом десило

FOTO: Profimedia

Zbog ne baš sjajnih rezultata kritikovao ga je nekadašnji igrač pomenutog ruskog kluba Sergej Juran, ali kada je o srpskom stručnjaku progovorio legendarni Aleksandr Mostovoj, koji je takođe bio zvezda Spartaka, verovatno ni sam nije mogao da sanja šta će mu se desiti.

No, krenimo redom.

Mostovoja je nedavno uprava Spartaka primila na stažiranje u klubu, jer se sprema da dobije trenersku licencu. I, baš zbog tog stažiranja, ovog 56-godišnjaka (koji je 50 puta oblačio dres ruske reprezentacije i dao za nju 10 golova, a od nastupa za Moskovljane igrao više jedino za Seltu, osam sezona) pitali su novinari za mišljenje o Stankoviću. Prosto, kad se već bivši ofanzivni vezni igrač vratio pod okrilje kluba u kome je bio od 1986. do 1991, a sada ekipom rukovodi bivši fudbaler i trener Crvene zvezde.

Na pitanje novinara koje je glasilo "da li je Stanković bolji od Mostovoja?", čuveni ruski as je rekao:

- Pa, ja mislim da nije! Ali, on je bar čovek iz sveta fudbala. To je prva stvar koju ću o njemu reći - počeo je Mostovoj, očigledno kivan na neka ruska fudbalska dešavanja u koja se mešaju ljudi koji nemaju veze sa samim sportom (a ima primera da gazde smenjuju i postavljaju nove trenere čak i kada ekipi ide senzacionalno dobro, prim. prev.).

Razgovor sa novinarom je potom nastavljen ovako:

"Ali, zašto dovodimo neke strance, Srbe, ako već imamo svoje (trenere)?

- Nije u pitanju samo Stanković, ima tu još imena.

Dakle, ništa drugo nije u pitanju, nego, prosto, lutrija (pa koga izaberu za trenera)?

- Da, lutrija. 

A da li je Spartak analizirao Stankovićev prethodni rad (pre dovođenja)?

- Jeste. Ali, ima tu i malo rada agenata (zastupnika trenera), malo prijateljskih odnosa sa nekime... u fudbalu je sve to jedna mešavina.

A opet, u isto vreme, nemate problem da kod njega stažirate?

- Da, treba to da se desi naredne nedelje. Neophodno je zbog licence - zaključio je Mostovoj.

Ali reči koje je izgovorio, da nije ništa lošiji od Stankovića, bile su po njega kobne.

Naime, kako javljaju ruski mediji ovog ponedeljka, tačnije ruska novinska agencija "RIA Novosti", Spartak je raskinio ugovor o stažiranju sa svojom nekadašnjom zvezdom.

Isti izvor navodi da se ovaj otkaz desio neposredno posle pomenutog intervjua, tako da je čuvenog ruskog fudbalera stigla kazna jer se usudio da nešto kaže o aktuelnom treneru moskovskih crveno-belih, te će morati da pronađe drugi klub za stažiranje.

Tabela ruske Premijer lige

Krasnodar posle 12. kola vodi sa 30 bodova, Zenit je drugi sa 29, moskovska Lokomotiva treća sa 27, a CSKA Marka Nikolića (koji je na poslednji meč došao sa modricom oko oka) četvrti sa 23.

Sledi, uz meč manje, moskovski Dinamo sa 20 bodova, dok je šesti njegov gradski rival Spartak, čiji je trener pomenuti Stanković.

Podsetimo, letos je titulu u Rusiji šesti put u nizu (na neverovatan, dramatičan način - u poslednjem kolu) osvojio Zenit, dok je sa sedam bodova zaostatka Spartak bio peti. Između šampiona i kluba koji je preuzeo Dejan Stanković, prvenstvo su završili drugoplasirani Krasnodar sa 56 bodova, Dinamo Moskva koji je imao isto toliko, te Lokomotiva Moskva sa 53.

Bonus video: ČIJE JE KOSOVO? Mališani Crvene zvezde su u Moskvi ovako reagovali na povike ruskih navijača (VIDEO)

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Sanjajte, verujte, trenirajte – Pavlović otvorio mini-pič teren u rodnom Šapcu!