"NISMO MI DOŠLI DA BUDEMO POPULARNI, BIĆE REZOVA!" Rasim LJajić o zatečenoj situaciji u FK Partizan, otkazima, ko se "boji" da uđe u klub...

Novosti online

21. 10. 2024. u 16:57

Rasim Ljajić izabran je danas za predsednika Privremenog organa Fudbalskog kluba Partizan, a posle sednice Skupštine "crno-belih" nije skrivao ni planove, ni kakva je aktuelna situacija.

НИСМО МИ ДОШЛИ ДА БУДЕМО ПОПУЛАРНИ, БИЋЕ РЕЗОВА! Расим Љајић о затеченој ситуацији у ФК Партизан, отказима, ко се боји да уђе у клуб...

FOTO: M. Vukadinović

"Imali smo sednicu. Izabran je novi Privremeni organ. Uz mene će biti Predrag Mijatović, Danko Lazović, privrednici Vojin Lazarević, Dragan Milovanović, Milka Forcan i pravnik Boban Stanojević. Imamo velika sportska imena, finansijska. Ovu situaciju treba polako rešavati", izjavio je Ljajić na konferenciji za medije.

Kad se podrška svede na "Joj, nemoj mene!"


"Pred nama je teška finansijska konsolidacija kluba, zato su tu biznismeni, a tu je i advokat koji će se baviti institucionalnim problemima. Hvala posebno Mijatoviću, kao i svim ostalim članovima koji su tu. Razgovarao sam sa stotinu fudbalera, različitih sfera društvenog i javnog života, većina je izrazila podršku, ali svi su govorili 'nemoj mene, ja ću kasnije'. Zato je ovo velika hrabrost da se velika fudbalska legenda kao Mijatović vrati", dodao je Ljajić.

"Biće bolnih rezova"


Ljajić je rekao da je najrealnije da nova Skupština bude održana na kraju sezone.


"Da ne vidimo svetlost na kraju tunela, ne bismo ni radili sve ovo. Moraćemo da pravimo rezove. Nismo došli da budemo popularni, nego efikasni. Biće bolnih i teških rezova. Prečica nema ovde, niko nije izmislio recept na koji jedan klub ili kompanija stanu na noge bez bolnih rezova. Naš plan je da budžet sa 22 smanjimo na 16 miliona evra. Broj zaposlenih moramo da smanjimo za 20 odsto", dodao je Ljajić.

"Nisam došao da lažem, nikoga!"


On je istakao da je razgovarao sa zaposlenima u klubu.
"Veći teret će snositi oni sa većim platama, one moraju da idu dole, kada uzmemo kompletan spisak svih zaposlenih u klubu, to nije popularno što govorim, mnogi će sa zebnjom da čekaju, ali ja ovde nisam došao da lažem nikoga. Naše prvo prolazno vreme će biti za nekoliko meseci, kada ćemo izaći sa merama, a za šest meseci će biti drugo i konačno prolazno vreme, sa novim rukovodstvom. Cilj je da kod svakog partizanovca stvorimo ubeđenje da je ovo novi početak, sa mnogo više optimizma i vere", istakao je Lajić.

"Dve stvari su ključne"


On je najavio da će biti reformisana Omladinska škola Partizana.
"Dve stvari su ključne, organizaciona i finansijska konsolidacija, druga je reforma Omladinske škole, posebno ćemo staviti akcenat, jer je po toj školi Partizan bio čuven u celom svetu. Želim da sarađujemo na otvoren način. Želim da ljudi iz sporta više budu u fokusu nego mi iz uprave. Mi smo sada u fokusu, a to nije dobar znak, razumem situaciju i to je normalno, ali kada bude pričalo o sportistima, to je znak da idemo na zelenu granu", dodao je Ljajić.

"Neće više država da pomaže!"


On je ponovio da je najvažnija finansijska konsolidacija kluba.
"Najveći prihod je onaj koji ostvarimo na rashodnoj strani. Neće više država da pomaže, očekuje nas novi monitoring u decembru, opet ćemo na iglene uši da se provučemo. Mi moramo da pokažemo da štedimo, da mogu da dođem kod bilo koga da kažem da je Partizanu potrebna pomoć. Očekujemo dva miliona evra na transferima. Plate moraju da budu smanjene. Nećemo radnoj zajednici ili na Teleoptiku da smanjujemo plate, ali hoćemo one najveće. Na biznis strani želimo da napravimo biznis pul od privrednika koji vole Partizan, da možemo da podebljamo budžet da držimo glavu iznad vode. Da se dočepamo januarskog prelaznog roka, da se otarasimo igrača koji su promašaji, najskuplji je igrač koji nije u sastavu ili sedi na klupi", naglasio je Ljajić.

"Ovo ni Mančester ne može da izdrži!"


On je najavio da će Mijatović i Lazović obratiti javnosti.
"Sutra ćemo imati sastanak privremenog organa, obojica će se obratiti javnosti. Nismo hteli danas da se svi poređamo i govorimo, da vas držimo informisanim o svim dešavanjima. Obojica će da pričaju, a naša je ideja da sportski sektor ojačamo i smanjimo greške u transferima, jer smo u dva prelazna roka imali 30 igrača, to ni Mančester ne može da izdrži, i onda imate igrače koji ne služe ničemu", naveo je Ljajić.

Novi optimizam


Prvi čovek Partizana je istakao da očekuje da se navijači vrate na stadion.
"Mislim da je to u ovom trenutku i ključna stvar za novi optimizam, ako se navijači vrate na prvoj sledećoj utakmici masovno, onda možemo da kažemo da smo napravili pomak. Ovo je pomak, sa Peđom Mijatovićem se stvara utisak nečeg pozitivnijeg. Ako se vrate navijači, to je novi korak, potreban je niz koraka", istakao je Ljajić.

Promene, promene...


On je ponovio da će biti kadrovskih promena na čelu Omladinske škole Partizana.
"Mijatović i Lazović će dati predloge za novog direktora, a davaćemo kasnije franšize čitavoj Srbiji i regionu i dovoditi igrače u Partizan. Mi ne možemo da opstanemo bez omladinske škole, sve drugo su bajke. Možemo da preživljavamo, ali da napravimo ozbiljan klub, bez toga zaista ne možemo", naveo je on.

Savo Milošević otkrio: Partizan ima sedam igrača koji ne mogu da igraju u Superligi!


Ljajić je ponovio da je najrealnija da nova Skupština Partizana bude održana na kraju sezone.
On je rekao i da je razgovarao sa trenerom Partizana Savom Miloševićem.

"Razgovarao sam sa njim, svaka promena bila bi loša. Ekipa je počela da igra, stručni štab je nasledio ekipu kakvu je nasledio, sa mnogo manjkavosti, igračima koji ne zaslužuju da igraju u Partizanu. Savo je rekao da postoji sedam igrača koji ne bi mogli da igraju u Superligi, a ne u Partizanu, ali i sam kaže da nije ekipa toliko loša, da ima talenata. Moramo da se dočepamo prelaznog roka, nemamo drugi izbor, da se do tada što bolje plasiramo i sakupimo što više bodova", zaključio je Ljajić.

Bonus video: Crno-bela simfonija - predstavljanje igrača KK Partizan

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

JEZIVA SCENA U PREMIJER LIGI: Dani Velbek dobio udarac u leđa! Englez ostao nepomično da leži na travi (FOTO)