SASTAV ZVEZDE ZA MONAKO! Vladan Milojević napravio rez tamo gde najviše boli

Novosti online

22. 10. 2024. u 08:37

Fudbaleri Crvene zvezde večeras od 18.45 sati gostuju Monaku u trećem kolu Lige šampiona, a prenos možete pratiti na RTS 1 i Arena sport premium 1.

САСТАВ ЗВЕЗДЕ ЗА МОНАКО! Владан Милојевић направио рез тамо где највише боли

FOTO: FK Crvena zvezda

Podsećanja radi, crveno-beli su u prva dva kola poraženi od Benfike (2:1) i Intera (4:0) i zauzimaju 33. mesto na tabeli, dok je Monako na 14. poziciji sa četiri boda. Klub iz Kneževine savladao je Barselonu (2:1) i osvojio bod protiv Dinama u Zagrebu (2:2).

Promena u timu šampiona Srbije će biti. Kadrovski problemi, te slaba forma jednog od najpouzdanijih pojedinaca iz prošle sezone, naveli su Vladana Milojevića da za utakmicu sa Monakom u trećem kolu Lige šampiona napravi dve promene u startnoj postavi u odnosu na meč sa Interom od pre dve nedelje.

ŽELIŠ DA ODIGRAŠ TIKET BESPLATNO?
PREUZMI ODMAH BONUS BEZ USLOVA

I jedna i druga tiču se odbrane, pošto u startnoj postavi neće biti Omrija Glazera i Vanje Drkušića. Dilema u vezi sa izraelskim i slovenačkim reprezentativcem razrešena je jutros, pošto se ni jedan ni drugi nisu našli na spisku putnika u francusku kneževinu. Obojica zbog povrede, mada je pitanje da li bi Glazer i da je zdrav sačuvao mesto među stativama. Serija loših partija u poslednje vreme navela je Vladana Milojevića da razmišlja o promeni golmana, a činjenica da se izraelski čuvar mreže nije u potpunosti oporavio donekle je i olakšala posao treneru crveno-belih.

FOTO: Tanjug/AP

 

Tako će u utorak, od 18.45, protiv Monaka u Ligi šampiona debitovati Marko Ilić. Bivši golman Voždovca branio je na većini mečeva u Mocart Bet Superligi, bio vrlo dobar i u revanš meču plej-ofa kvalifikacija protiv Bode Glimta, ali je u "većim" utakmicama od početka sezone poverenje dobijao Glazer. Ipak, 26-godišnji Ilić će protiv Monaka imati priliku da pokaže da je spreman i za veće izazove od dosadašnjih sa kojima se tokom karijere suočavao i eventualno dobrom partijom se izbori za dugoročni status prvog golmana.

ŽELIŠ DA ODIGRAŠ TIKET BESPLATNO?
PREUZMI ODMAH BONUS BEZ USLOVA

"Novajlija" u odnosu na meč sa Interom je i Milan Rodić. On će na papiru biti levi bek u formaciji sa četvoricom defanzivaca, ali bi tokom utakmice, prvenstveno kada Monako bude napadao, trebalo da se uvlači ka sredini i deluje kao štoper, dok bi mu po levoj strani pomoć u defanzivi pružao Piter Olajinka. Neće ta uloga biti strana Nigerijcu budući da ju je, kako je Milojević govorio, obavljao vrlo dobro u prethodne dve utakmice Lige šampiona.

Na ostalim delovima terena ne bi trebalo da bude promena. Rade Krunić nije zablistao ni protiv Benfike ni protiv Intera, ali bi njegovo iskustvo moglo da bude od nemerljivog značaja u Kneževini. Isto važi i za Silasa, koji nije pokazao bogzna koliko u Evropi, ali bi bio greh ne iskoristiti igrača sa takvim motoričkim sposobnostima protiv fizički dominante ekipe, a iz istih razloga je i Šerif Endijaje dobio prednost u odnosu na Bruna Duartea.

FOTO: FK Crvena zvezda

 

U poslednjem trenutku je u startnih 11 het-trikom protiv niškog Radničkog pokušao da se "uvuče" Luka Ilić, no Milojević je odlučio da još jednim startom nagradi perspektivnog Andriju Maksimovića.

- U prve dve utakmice protiv Benfike i Intera smo napravili dosta individualnih grešaka, svih šest golova primljeno je na taj način. Biće grešaka i protiv Monaka, ali moramo da ih smanjimo na minimum. Činjenica je da su igrači pravili greške koje ne smeju. Intenzitet igre u našem prvenstvu i u LŠ su nespojive stvari. Analizirali smo, da budemo mnogo mudriji. Nijedan igrač nije želeo da pravi greške tu gde je pravio, moramo da ih smanjimo -  rekao je trener fudbalera Crvene zvezde Vladan Milojević.

Zvezdin trener je naglasio da će ekipi mnogo nedostajati povređeni Omri Glazer, Vanja Drkušić, kao i Mirko Ivanić i Ognjen Mimović.

- Povredili su se sa reprezentacijama. Posebno za Glazera je teško, dosta je odsustvovao, probali smo da ga izlečimo. Sa povratka iz reprezentacije vratio se sa povredom. Drkušić nije prošao pripremni period. Puno utakmica, pričamo i o Ligi nacija... Igrači ne mogu da izdrže taj ritam, dolazi do povreda, a ulog je svuda veliki, nema više prijateljskih utakmica - poručio je Milojević i dodao da je uvek sledeća utakmica najvažnija i da ima vremena do duela sa Barselonom 6. novembra u Beogradu.

Očekivana startna postava Crvene zvezde za duel sa Monakom, u formaciji 4-2-3-1: M. Ilić - Seol, Điga, Spajić, Rodić - Krunić, Elšnik - Silas, Maksimović, Olajinka - Endijaje.

BONUS VIDEO: Samed Baždar za Novosti: Pratim Partizan, u Srbiji smo bili uvek favoriti u Španiji je drugačije

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OVO NIJE DOBRO ZA CRVENO-BELE: DŽoel Bolomboj se povredio, uz pomoć saigrača napustio parket (VIDEO)