ZA BARAŽ DEVET BODOVA! Kompanija za sportsku analitiku "Opta" ne daje Crvnoj zvezdi šanse da će ući u drugi krug Lige šampiona

Z. Ćorović

22. 10. 2024. u 16:21

ŠANSE Crvene zvezde da se domogne druge faze Lige šampiona su minimalne, tek negde oko devet odsto. Pored uglavnom prejakih rivala u novom formatu elitnog takmičenja, protivnik crveno-belih posle prva dva poraza od Benfike i Intera postale su i brojke, odnosno merodavna statistička prognoza.

ЗА БАРАЖ ДЕВЕТ БОДОВА! Компанија за спортску аналитику Опта не даје Црвној звезди шансе да ће ући у други круг Лиге шампиона

FOTO: M. Vukadinović

Po Opti, poznatoj kompaniji za sportsku analitiku koja je na svom superkompjuteru obavila 50.000 simulacija svih mečeva grupne faze, najrealnije je da crveno-beli ovogodišnje učešće u Ligi šampiona završe sa četiri boda. To je baš malo, jer ni sa duplo većim učinkom nije realno da se domogne jednog od prva 24 mesta za prolaz. Da prođe u baraž sa devet bodova, Opta je Zvezdi dala samo devet odsto. Na prvom mestu je procena da će najtrrofejniji srpski klub sakupiti samo četiri boda (15,2 odsto), dok je sa 12,8 procenata na drugom mestu verovatnoća da će Zvezda uzeti sedam bodova. Slične su još procene da će osvojiti šest (12,2%), pet (11,3%) ili tri boda (11,8%).

Opta je izračunala da opstanak u LŠ garantaju deset osvojenih bodova (99%), dovoljno je i devet (69%). Ekipe koju budu stale na "osmici" biće na klizabvom terenu pošto imaju samo 16 odsto šansi za 24. mesto.

ŽELIŠ DA ODIGRAŠ TIKET BESPLATNO?
PREUZMI ODMAH BONUS BEZ USLOVA

I prsitrasni navijači crveno-belih u svojim računicama nisu veliki optimisti da će njihovi ljubimci u narednim sudarima sa Monakom, Barselonom, Štutgartom, Milanom, PSV-om i Jang Bojsom ostvariti tri pobede koje bi donele narednu rundu. Trebalo bi biti realan i konstaovati da je i sam ulazak u Ligu šampiona veliki Zvezdin uspeh. Svaki dobar meč u eliti i osvojen bod mogu da se tretiraju kao ekstra bonus.

Takođe, kada se pogleda šira slika, za direktan plasman u osminu finala po Opti će biti potrebno 16 bodova. Sa 15 bodova šanse padaju na 73 odsto, dok sa 14 se samo nadaš (28 procenata).

ŽELIŠ DA ODIGRAŠ TIKET BESPLATNO?
PREUZMI ODMAH BONUS BEZ USLOVA

Najveće šanse za prvo mesto u ligaškoj fazi se posle odličnih rezultata na startu daju Bajeru iz Leverkuzena i Borusiji Dortmund. Ipak, za osvajanje trofeja prvi favoriti su Real Madrid i Mančester Siti.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ON JE ŠAMPION NARODA: Jelena Đoković smatra da je Novakova najveća pobeda to što ga obični ljudi vole