A POSLE MONAKO - CRVENA ZVEZDA: Vladan Milojević otkrio jezive detalje o utakmici Lige šampiona

Novosti online

22. 10. 2024. u 21:20

Monako i Crvena zvezda bili su takmaci u u Ligi šampiona, a neverovatna dešavanja na stadionu "Luj Drugi" bila su i razlog za emotivan nastup trenera srpskog prvaka, Vladana Milojevića, po završetku meča.

А ПОСЛЕ МОНАКО - ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Владан Милојевић открио језиве детаље о утакмици Лиге шампиона

FOTO: FK Crvena zvezda

Podsetimo, uz brojne povrede igrača crveno-belih, ali i jedan čist nedosuđen penal - na kraju je Monako je deklasirao Zvezdu u 3. kolu Lige šampiona.

Kada se utakmica završila, Zvezdin strateg je ovako sumirao utiske:

- Realno, zaslužena pobeda Monaka. Znali smo da su favoriti. Generalno, ono što smo i znali u pripremi utakmice, videli smo danas. Baš onako kako igraju. Fantastična ekipa. Ali, hajde sad, hvalospevi za njih... Da vidimo šta smo mi radili - rekao je najpre Milojević za TV Arena sport.

Gotovo u dahu je nastavio:

- Jednostavno, mi ne možemo da odgovorimo, to su daleko veće brzine, agresivniji su od nas... Dosta se fudbal danas igra "1 na 1", a mi ne možemo da promenimo pas. Nama uvek fali dve sekunde da se okrenemo, i tako dalje. Te (vrhunske) ekipe imaju svoj stil. (Trener Monaka) Adi Hiter, rekao sam, to je prepisan Salzburgov sistem igre, ali u jednoj fenomenalnoj, francuskoj ekipi. Oni vas, prosto, dave od 1. do 90. minuta.

Kakav je, uopšte, bio plan Crvene zvezde?

- Ono što smo mi imali kao plan, to je da probamo da iskoristimo te prostore po bokovima. Pogotovo sa Silasom, međutim, nismo negde.... mogli da dođemo. Mislim da je Šerif  (Endiaje) odigrao fenomenalnu utakmicu. Mislim, neću da kažem da bi bilo drugačije, ali mi smo oba raspoložena špica ubacili danas (od početka) i sigran sam da bi sa Duartom (koji se povredio u 4. minutu, prim. aut.) imali kontrolu u "centrali", da zadržimo loptu koliko-toliko i da izlazimo (iz faze odbrane u napad).

Eto, nismo mogli da uradimo to. Borili smo se. Zaslužena je pobeda Monaka, a s druge strane, nama fali još brzine, još agresivnosti... Danas su nam trebala dobra tela, to je sve "pucalo" na terenu. Svaki put kad naš igrač dobije loptu nisu dvojica igrača Monaka tu, nego trojica. Igraju snažno

Povrede, povrede: "Ovom otišla zadnja loža, za onog nisam optimista..."

- Ono što mene najviše brine, to su te povrede. A one ne dolaze slučajno. Nažalost, Bruno (Duarte), "otišla" mu je zadnja loža. Onda, sa druge strane, mislim, nemojte me držati za reč, da je Olajinka ozbiljno povredio tetivu. Videćemo koliko će dugo odsustvovati, nisam uopšte optimista. Šerif je izašao sa problemima. To su veliki intenziteti, mi to, nažalost, nemamo, ne igramo (u domaćem prvenstvu). Idemo dalje. Šta da se radi

Preuzimam odgovornost!

- Svakako, ja preuzimam odgovornost. Ja sam trener, ja ih treniram. Ali, ono što mogu da kažem, to je da sam ponosan na moje igrače, jer daju stvarno sve od sebe. To je fudbal. Gorak poraz, ali se okrećemo drugoj utakmici.  Moram da kažem i hvala našim divnim navijačima, koji su bili ovde, bodrili nas... Ali, ono što sam rekao: Liga šampiona, ovakav kakav je format.... veliki je to, veliki zalogaj, što se tiče nivao. Igraćemo, ima još puno utakmica. Glavu gore, pa ćemo se boriti - istakao je Vladan Milojević.

A sad, Zvezda - Barselona!

Naredni meč u UEFA Ligi šampiona prvak Srbije igra 6. novembra.

Tada će na stadionu "Rajko Mitić" igrati Crvena zvezda - Barselona.

Crveno-beli u ovom trenutku nisu saopštili kako do karata za tu utakmicu, a čim bude bilo poznato sve oko ulaznica, saznajte to na sportskim stranicama portala "Novosti".

Na sasvim ste dobrom mestu.

Bonus video: ČIJE JE KOSOVO? Mališani Crvene zvezde su u Moskvi ovako reagovali na povike ruskih navijača (VIDEO)

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ON JE ŠAMPION NARODA: Jelena Đoković smatra da je Novakova najveća pobeda to što ga obični ljudi vole