MI MOŽEMO SVE! Vinisijus Žunior opravdava kandidaturu za "Zlatnu loptu"

N. I.

23. 10. 2024. u 17:14

NA polemike, pa čak i kritike o sve izvesnijem proglašenju za najboljeg fudbalera na planeti i "zlatnoj lopti" koja je sve bliže njegovom naručju, brazilski napadač u dresu Real Madrida je odgovorio na više nego konkretan način. Vinisijus Žunior je apsolutni hit svih španskih i evropskih medija, pošto je sa sa tri gola torpedovao nemačku fudbalsku "žutu podmornicu" u meču 3. kola Lige šampiona u utorak uveče u Madridu (5:2).

МИ МОЖЕМО СВЕ! Винисијус Жуниор оправдава кандидатуру за Златну лопту

FOTO: Tanjug/AP

Gubio je "kraljevski klub" sa ubedljivih 2:0 na poluvremenu usred svoje kuće. Mogla Borusija Dortmund da smesti još najmanje jednu loptu u mrežu Madriđana u tih prvih 45 minuta, ali na travi umivenog stadiona "Santjago Bernabeu" kao da se u nastavku meča pojavio neki sasvim drugačiji tim, na raketni pogon...

- U našoj kući i pred našim navijačima je uvek sve moguće. Ovakve utakmice i ovakve noći se pamte ceo život i presrećan sam što sam bio deo ovakvom spektakla. Nije bilo prijatno u svlačionici u poluvremenu utakmice. Slušali smo dugo savet trenera ančelotija i na kraju smo, pred novi izlazak na teren rekli: hajde da damo što pre naš prvi gol, jer ćemo posle toga sigurno da pobedimo. Tako je i bilo - pričao je posle utakmice Vinisijus Žunior.

ŽELIŠ DA ODIGRAŠ TIKET BESPLATNO?
PREUZMI ODMAH BONUS BEZ USLOVA

Ovaj brazilski as će, osim het-trika na melu sa Borusijom, dugo da pamti i svoj treći, verovatno i najlepši gol u dresu Reala. On je sa loptom pretčao skoro 90 metara, od svog do Borusijinog šesnaesterca i smestio je iza leđa kompletne nemoćne odbrane nemačkog tima.

Bila je ovo utakmica zaista utakmica za pamćenje. Repriza poslednjeg finala Lige šampiona u kojoj je Real lako slavio sa 2:0 na "Vembliju", ali je u utorak uveče morao da se baš potrudi da bi pobeda bila ubedljivija ali i slađa i možda će se duže prepričavati nego pomenuto finale.

ŽELIŠ DA ODIGRAŠ TIKET BESPLATNO?
PREUZMI ODMAH BONUS BEZ USLOVA

Bez dvojice na "klasiko"

REAL Madrid je slupo platio pobedu protiv Borusije Dortmund u 3. kolu Lige šampiona. Karlo Ančeloti je već počeo da sprema ekipu za večiti derbi sa Barselonom na stadionu "Santjago Bernabeu" (subota, 21:00), ali na čuvemom španskom "klasiku" on neće moći da računa na golmana Kurtou i napadača Rodriga koji su doživeli povrede na meču sa Borusijom.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ON JE ŠAMPION NARODA: Jelena Đoković smatra da je Novakova najveća pobeda to što ga obični ljudi vole