ZVEZDIN LETNJI PLAN: Bastos i Matavž na radaru šampiona Srbije

Z. Ćorović

13. 07. 2020. u 21:16

HVALI i guraj mlade, ali se najviše oslanjaj na iskustvo. Crvena zvezda je u ovom prelaznom roku "bacila oko" na proverene i prekaljene igrače koji su po ukusu trenera Dejana Stankovića i sa kojima želi da pojača tim pred nove, žestoke borbe u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

ЗВЕЗДИН ЛЕТЊИ ПЛАН: Бастос и Матавж на радару шампиона Србије

Bastos u dresu Lacija Foto EPA

Prve dve laste na "Marakani" su vezista Srđan Spiridonović (26) i napadač Aleksandar Katai (29), a kao sledeća potencijalna pojačanja pojavilo se još nekoliko poznatih imena, sa bogatom igračkom biografijom. Prvi i najvredniji na tom spisku želja je štoper Lacija Bastos. Reč je o reprezentativcu Angole, koji igra na poziciji štopera. Ove sezone nije bio standardan u redovima nebeskoplavih iz Rima, zabeležio je 12 nastupa u Seriji A (jedan gol), pet u Ligi Evrope (jedan gol) i jedan u Kupu protiv Kremonezea, gde je takođe bio strelac. Visok je 180 cm, snažan, dobro se postavlja, u prekidima je opasan po protivnički gol. Rimljani su ga kupili 2016. od ruskog Rostova, gde je igrao tri sezone.

Stanković ga dobro poznaje i sigurno je da kao bivši igrač Lacija ima najbolje i proverene informacije o Bastosovim kvalitetima i formi. Njemu ugovor ističe sledećeg leta, prema "Transfermarktu" vrednost mu je oko tri miliona evra, ali se spekuliše da bi ga Crvena zvezda dobila za milion, što bi bio popust i na Stankovićevo ime. Ipak, može li i toliko naš najtrofejniji klub da zavuče ruku u kasu? Biće potrebni dobra snalažljivost i nekoliko dobrih prodaja.

Ukoliko se Bastos pokaže kao dostupan, sigurno je da bi jedan od sadašnjih štopera crveno-belih napustio klub. Nemanja Milunović ima "odrešene ruke" u izboru nove sredine, dok su Kinezi i dalje zainteresovani za Miloša Degeneka.

Nije tajna da je Crvena zvezda zainteresovana i za bivšeg igrača Lacija, defanzivnog vezistu Ogeni Onazija (27), koji sada igra u turskom Denizliju. I o Nigerijcu Stanković ima visoko mišljenje, zato su uspostavljeni kontakti sa Turcima, iako se još nije ušlo u neke konkretnije pregovore. Pošto se ozbiljno računa i na iskusnog Sanogoa koji se oporavio od povrede, očigledno je da Zvezdin trener želi da zacementira manevar još jednim proverenim i ozbiljnim legionarom.

Iako je situacija sa koronom i dalje nepredvidiva, pa se sužavaju vidici svih planiranja, na fudbalskoj pijaci će biti sve življe.

Tim Matavž Foto M. Vukadinović

Tim Matavž (levo) u duelu sa Aleksandrom Kolarovom foto: M.V.

Iz Slovenije je stigla vest da je srpski šampion, navodno, zainteresovan za Tima Matavža (31), napadača Vitesea. Ni on, eto, ne može da se pohvali mladim godinama, ali zato može golovima i odličnim učinkom u holandskom prvenstvu. Prethodne sezone odigrao je za Vitese 27 utakmica i postigao 13 golova. Matavž je počeo karijeru u Gorici, potom igrao za Groningen, Emen, PSV, Augsburg, Đenovu, Nirnberg i Vitese, a do sada je u klupskoj karijeri odigrao više od 400 utakmica i postigao skoro 160 pogodaka. Za reprezentaciju Slovenije je na 38 nastupa 11 puta tresao protivničke mreže.

Ovaj poznati "lisac" sigurno bi doneo nešto konkretnije napadu crveno-belih koji će, verovatno, doživeti i najveće promene. Očekuju se odlasci Ričmonda Boaćija, Milana Pavkova, pa i Tomanea. Njihova "mlaka" izdanja potrošila su Stankovićevo strpljenje, pa će Zvezda ovog leta pokušati da dovede jednog pravog, rasnog i prodornog golgetera koji će ulivati mnogo veći strah protivničkim golmanima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ALEKASANDAR MITROVIĆ POKAZUJE BENZEMI I RONALDU KO JE GAZDA: Saudijski El Klasiko odlučuje o prvom mestu na tabeli i na listi strelaca

ALEKASANDAR MITROVIĆ POKAZUJE BENZEMI I RONALDU KO JE GAZDA: "Saudijski El Klasiko" odlučuje o prvom mestu na tabeli i na listi strelaca

DERBIJEM između Hilala i Itihada, prvim ovosezonskim "pustinjskim El klasikom" spušta se zavesa na četvrto kolo saudijske Pro lige, a to će biti prilika za najboljeg srpskog strelca svih vremena Aleksandra Mitrovića da dodatno uveća svoj golgeterski saldo i direktnom duelu sa drugim najboljim strelcem lige Karimom Benzemom pokaže ko je gazda.

21. 09. 2024. u 11:26 >> 12:43

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

KADA se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

21. 09. 2024. u 19:21

Komentari (2)

Ovo je najpopularnija destinacija u toku septembra i oktobra Last Minute akcija! Platite 6 noćenja, a boravite 9 ili 10!