GVARDIOLA O VETERANU: Nećemo ubeđivati Silvu da ostane

Beta

16. 07. 2020. u 18:37

TRENER Mančester sitija Pep Gvardiola rekao je da niko ne može ubediti igrača Davida Silvu da ostane u klubu.

ГВАРДИОЛА О ВЕТЕРАНУ: Нећемо убеђивати Силву да остане

Foto: AP

Silva će na kraju sezone, posle 10 godina, otići iz Mančester sitija. On je osvojio četiri šampionske titule u Premijer ligi, dva FA kupa, pet trofeja u Liga kupu i tri Komjuniti Šilda.

Siti je sinoć pobedio Bornmut sa 2:1, a Silva je postigao gol iz slobodnog udarca i asistirao Gabrijelu Žezusu kod drugog kola.

"Odlučio je da ode, on je to rekao mnogo puta. Mislim da želi da završi posle 10 sezona. U neverovatnoj je formi otkako smo se vratili posle pauze. Odigrao je još jednom izuzetno i ponovo je bio strelac, dva puta uzastopno postigao je fantastične golove", rekao je Gvardiola, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Gvardiola je izrazio nadu da će se na kraju karijere Silva vratiti u Mančester na oproštajnu utakmicu.

Silva je do sada odigrao 431 utakmicu za Siti i postigao 76 golova. Otkako je debitovao u Premijer ligi u avgustu 2010. godine napravio je 93 asistencije.

Imao je najmanje 10 asistencija u četiri različite sezone, što je u poslednjoj deceniji uspelo samo Kristijanu Eriksenu.

Sa 34 godine i 189 dana, Silva je treći najstariji fudbaler u Premijer ligi koji je imao 10 asistencija u jednoj sezoni, posle Denisa Bergkampa koji je imao 35 godina i 263 dana u sezoni 2004/2005 i Paola Di Kanija, koji je u sezoni 2003/2004 to uspeo sa 35 godina u 262 dana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

INOVACIJE NA BUŠOTINAMA NAFTE I GASA: Ključ za održivost, efikasnost i ekološke izazove