OPORAVIO SE OD KORONE: Spiridonović vredno trenira - biće golova i pobeda

Z. Ćorović

18. 07. 2020. u 21:51

NIJE se predstavio na prvoj proveri kada je Crvena zvezda pobedila IMT sa 2:0, ali biće još mnogo vremena da pokaže koliko je brz i spretan kao napadač.

ОПОРАВИО СЕ ОД КОРОНЕ: Спиридоновић вредно тренира - биће голова и победа

Foto: FK Crvena zvezda

Prvo pojačanje crveno-belih Srđan Spiridonović (26) se sa malim i opravdanim zakašnjenjem priključio ekipi na pripremama, stigao je na Divčibare u drugoj turi, sa petoricom saigrača koji su se oporavili od zaraze koja nemilosrdno baca svoje opasne pipke gde stigne.

- Korona me je malo ukočila i nisam bio tu od samog starta priprema. Desilo se nenadano, ali šta je tu je. Presrećan sam što sam stigao na Divčibare, upoznao sam se sa svim saigračima, trenerima, i stvarno sam oduševljen time kako su me prihvatili. Zadovoljstvo mi je što sam deo ovakvog tima koji može i želi mnogo - istakao je Spiridonović.

Stigao je po preporuci trenera Dejana Stankovića, koji ga je imao u planovima za novu sezonu.

- Ubeđen sam da će naša saradnja biti sjajna. Od njega mogu mnogo da naučim. Stanković je fudbalska legenda i verujem da ćemo njegovu viziju i filozofiju umeti da sprovedemo na terenu. Ništa nam ne stoji na putu da tako ne bude. Očekivanja od ove sezone su, naravno, najveća - dupla kruna i grupna faza u Evropi. Sve ćemo uraditi da se domognemo tih ciljeva.

Spiridonović je čitavu karijeru gradio u inostranstvu, od mlađih kategorija u Austriji, gde se i rodio, pa u Italiji i Grčkoj. Poslednju sezonu proveo je u poljskom Pogonu, gde je na 23 prvenstvene utakmice postigao šest golova. Brzonogi krilni napadač očekuje da će se u Zvezdi biti još konkretniji.

- Na prvom mestu želim da pomognem ekipi što više mogu kako bi Zvezda postigla najbolje rezultate. Takođe, voleo bih da postignem što više golova, a volim i da asistiram saigračima. Ne u smislu da budem u centru pažnju pa da neko pomisli da sam sebičan. Potrudiću su da se svi uvere da sam timski igrač i da mi je jedino bitno da ekipa igra što bolje i postiže vrhunske rezultate - naglasio je Spiridonović.

Prva faza prilagođavanja protiče u najboljem redu.

- Imamo sjajne uslove za rad ovde na Divčibarama. Od hotela, teretane, sportske sale do ishrane. Sada je samo na nama da vredno radimo i treniramo. Verujem da ćemo se odlično spremiti za početak prvenstva. Najbolju komunikaciju zasada imam sa Gobeljićem, Jovičićem i mojim cimerom Jovančićem.

BOAĆI TRENIRA I ČEKA

SVI su u stroju, redovi šampiona maksimalno su popunjeni na Divčibarama. Prvo se sredinom nedelje priključila šestorka koja se oporavila od korone, a od petka je sa ekipom i Ričmond Boaći. Napadač crveno-belih je zbog povrede dugo radio po posebnom programu u Beogradu, a sada je fit i čeka rasplet u vezi s nekoliko ponuda koje je dobio. Najavljeno je da bi uskoro mogao da promeni klub, kao i Milan Pavkov, a moguće je i da obojica odu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ALEKASANDAR MITROVIĆ POKAZUJE BENZEMI I RONALDU KO JE GAZDA: Saudijski El Klasiko odlučuje o prvom mestu na tabeli i na listi strelaca

ALEKASANDAR MITROVIĆ POKAZUJE BENZEMI I RONALDU KO JE GAZDA: "Saudijski El Klasiko" odlučuje o prvom mestu na tabeli i na listi strelaca

DERBIJEM između Hilala i Itihada, prvim ovosezonskim "pustinjskim El klasikom" spušta se zavesa na četvrto kolo saudijske Pro lige, a to će biti prilika za najboljeg srpskog strelca svih vremena Aleksandra Mitrovića da dodatno uveća svoj golgeterski saldo i direktnom duelu sa drugim najboljim strelcem lige Karimom Benzemom pokaže ko je gazda.

21. 09. 2024. u 11:26 >> 12:43

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

KADA se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

21. 09. 2024. u 19:21

Komentari (0)

Kako da vreme na poslu bude ispunjeno zadovoljstvom – Pogledajte dugačak spisak benefita koje nudi Mercator-S