ČELSI U FINALU FA KUPA: "Plavci" držali čas fudbala Junajtedu

Beta

19. 07. 2020. u 21:32

FUDBALERI Čelsija plasirali su se večeras u finale FA kupa pošto su na Vembliju u Londonu pobedili Mančester junajted sa 3:1.

ЧЕЛСИ У ФИНАЛУ ФА КУПА: Плавци држали час фудбала Јунајтеду

Foto: AP

Pred praznim Vemblijem londonska ekipa je bila bolja tokom cele utakmice i zasluženo se plasirala u finale. Čelsi je poveo u 11. minutu nadoknade prvog poluvremena golom Olivijea Žirua, nakon što mu je Sezar Aspilikueta iskosa sa desne strane poslao loptu pred gol, a golman Junajteda nesigurno intervenisao.

Prednost je udvostručio Mejson Maunt u 46. minutu, kada je šutnuo sa oko 25 metara, a De Hea je ponovo loše intervenisao.

Strelac za Čelsi bio je i kapiten Junajteda Hari Megvajer koji je postigao autogol u 74. minutu.

Gol za mančestersku ekipu postigao je Bruno Fernandeš iz penala u 86. minutu. On je sačekao da golman Vili Kabaljero krene, pa je loptu poslao u suprotnu stranu. Penal je dosuđen posle starta Kaluma Hadsona Odoja nad Entonijem Marsijalom.

Junajted je večeras prekinuo niz od 19 utakmica bez poraza u svim takmičenjima.

Fudbaler Junajteda Erik Baji je krajem prvog poluvremena na nosilima iznet sa terena noseći masku za kiseonik, nakon što je u dva navrata dobio udarac u glavu. Prvo se sudario sa igračem Čelsija Kurtom Zumom, ali se posle ukazane pomoći vratio na teren.

On je zatim dobio jak udarac od saigrača Megvajera, nakon što su obojica skočili u borbi za loptu sa Žiruom. Baji je ustao posle toga, ali je ipak otišao do aut linije gde su ga smestili na nosila i dali mu kiseonik.

Čelsi će u finalu 1. avgusta na Vembliju igrati protiv Arsenala.

Arsenal je u subotu u polufinalu pobedio Mančester siti sa 2:0.


 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

NASTAVLJA SE BRUKANJE NA NAJVIŠEM NIVOU Crnu Goru u NJujorku ne predstavljaju ni predsednik ni premijer