PRIMERA: Leganesu ni remi sa Realom nije pomogao da izbegne ispadanje, Hetafe i Maksimović u neverovatnom meču ostali bez Evrope

Beta

19. 07. 2020. u 23:24

FUDBALERI Leganesa nisu uspeli da se izbore za opstanak u Primeri, pošto su večeras u utakmici poslednjeg 38. kola odigrali na svom terenu nerešeno 2:2 protiv šampiona Real Madrida.

ПРИМЕРА: Леганесу ни реми са Реалом није помогао да избегне испадање, Хетафе и Максимовић у невероватном мечу остали без Европе

Foto: Tanjug/AP Photo/Bernat Armangue

Real je poveo golom Serhija Ramosa u devetom minutu, a izjednačio je Brajan Hil u prvom minutu nadoknade prvog poluvremena. Novo vodjstvo šampionu doneo je Marko Asensio golom u 52. minutu, a bod domaćina obezbedio je Rožer Asale pogotkom u 79. minutu.

Taj bod nije bio dovoljan Leganesu za opstanak u ligi, pošto je ekipa ostala prva u zoni ispadanja, na 18. mestu sa 36 bodova. Iz lige su ranije ispali Majorka (33) i Espanjol (25).

Selta je uspela da se spasi ispadanja, pošto je odigrala 0:0 na gostovanju protiv Espanjola. Klub iz Viga je prvi iznad crte sa 37 bodova.

Real Madrid je već osvojio titulu u plasirao se u Ligu šampiona, kao i drugoplasirana Barselona, trećeplasirani Atletiko Madrid i Sevilja, koja je sezonu završila na četvrtom mestu.

Viljareal i Real Sosijedad su kao petoplasirani i šestoplasirani izborili mesto u Ligi Evropa, a u kvalifikacije za to takmičenje će Granada, koja je na kraju zauzela sedmo mesto.

Uspeh Granade je najviše pogodio Nemanju Maksimovića i Hetafe. U neverovatnom meču njegova ekipa nije uspela da savlad Levante, već je u 99. minutu Koke doneo trijumf domaćinu i ostavio goste bez Evrope.

Kako je meč izgledao možda najbolje govori podatak da je Hetafe mogao da postigne tri gola, dva su poništena posle odluka video tehnologije (VAR) zbog ofsajda i faula, dok je Mata u 71. minutu promašio penal. Doduše, treba dodati i da je Levanteu VAR takođe poništio jedan pogodak zbog ofsajda posle pregledanja snimka.

Rezultati danas odigranih utakmica 38. kola:
Alaves - Barselona 0:5
Valjadolid - Betis 2:0
Viljareal - Eibar 4:0
Atletiko Madrid - Real Sosijedad 1:1
Espanjol - Selta 0:0
Granada - Atletik Bilbao 4:0
Leganes - Real Madrid 2:2
Levante - Hetafe 1:0
Osasuna - Majorka 2:2
Sevilja - Valensija 1:0

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

TADA JOJ JE LUPIO ŠAMAR: Rada Živković i Bata Živojinović su bili kumovi, ali su se zbog jedne situacije žustro posvađali