GVARDIOLA HVALI: Bijelsa je jedan od najboljih trenera

Beta

20. 07. 2020. u 20:11

TRENER fudbalera Mančester sitija Pep Gvardiola ocenio je danas da je Marselo Bijelsa iz Lidsa u vrhu liste najboljih trenera sveta.

ГВАРДИОЛА ХВАЛИ: Бијелса је један од најбољих тренера

Foto: Tanjug/AP Photo/Matt Childs

Bijelsa je ove sezone predvodio Lids do povratka u Premijer ligu i titule u Čempionšipu.

"Obavio je izuzetan posao. Jedinstven je svetu fudbala zbog posebnog načina na koji igra. Mnogo sam naučio o njegovom stilu, o njegovom krajnjem proizvodu. On je neverovatna osoba, posebna", rekao je Gvardiola, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Bijelsa je bio selektor Argentine i Čilea, a radio je i u Atletik Bilbau, Marseju, Laciju i Lilu pre nego što je 2018. godine preuzeo Lids.

"Prisustvo Bijelse u Premijer ligi sledeće sezone će biti neverovatno za engleski fudbal. Osvajanje titula vam pomaže da i sledeće sezone imate posao, ali na kraju, ono čega se sećate nisu titule koje ste osvojili, već se sećate uspomena i da li vas je trener mnogo naučio", naveo je Gvardiola.

"Ono čega se sećamo su iskustva i uspomene, igrača sa kojima smo radili, trenera. Marselo je u vrhu te liste. Apsolutno u samom vrhu", dodao je španski trener.

Siti ove sezone nije uspeo da odbrani titulu u Premijer ligi i zauzeće drugo mesto.

Kad se završi liga, Siti čeka takmičenje u Ligi šampiona i revanš utakmica osmine finala protiv Real Madrida, 7. avgusta. U prvom meču u Madridu engleski tim pobedio je sa 2:1.

"Kada osvojite mnogo trofeja imate i poteškoća, ali vrlo sam uzbuđen zbog ove dve nedelje koje su pred nama, takođe i zbog naredne sezone. Trenutak kada izgubim ovu strast i uzbuđenje da jurim pobede, to će biti problem", naveo je Gvardiola.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

TADA JOJ JE LUPIO ŠAMAR: Rada Živković i Bata Živojinović su bili kumovi, ali su se zbog jedne situacije žustro posvađali