ODIGRAO JEDNU SEZONU I POSTAO LEGENDA: Birmingem povukao Belingemov dres sa brojem 22

Beta

24. 07. 2020. u 23:11

FUDBALSKI klub Birmingem siti povući će iz upotrebe dres sa brojem 22 Džada Belingema, koji je prešao u Borusiju iz Dortmunda.

ОДИГРАО ЈЕДНУ СЕЗОНУ И ПОСТАО ЛЕГЕНДА: Бирмингем повукао Белингемов дрес са бројем 22

Foto: Tviter

Belingem je sa 16 godina i 38 dana ušao u prvi tim Birmingema, a ovog leta je postao najskuplji 17-godišnjak u istoriji, nakon što je dogovorio transfer u Dortmund. Nije navedena vrednost transfera, a britanski mediji spekulisali su da bi mogla da dostigne i do 30 miliona funti.

- Za neverovatno kratko vreme Džad je postao ikona kluba, pokazavši šta može da se postigne kroz talenat, naporan rad i posvećenost. Dres sa brojem 22 je postao sinonim za Džada, negov uspon u prvi tim sa 16 godina i 38 dana i sve kvalitete. Kao takav, klub je odlučio da bi bilo podesno da povučemo broj, da se sećamo jednog od nas i da inspirišemo druge - navodi se u saopštenju kluba.

Belingem (17) je odigrao 44 utakmica i postigao četiri gola za Birmingem, koji je ove sezone za dva boda izbegao ispadanje iz Čempionšipa.

U fudbalu nije čest slučaj da se povlače brojevi. Milan je svojevremeno povukao dres sa brojem šest Franka Barezija, a Napoli je povukao broj 10 koji je nosio Dijego Maradona. Ajaks je u čast Johana Krojfa povukao broj 14.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

TENISKI ZEMLJOTRES: Federer se vraća na teren!