ODLAZAK REKORDERA: Preminuo Vojislav Brašanac

Novosti online

24. 07. 2020. u 20:54

JOŠ jedan udarac za srpski fudbal.

ОДЛАЗАК РЕКОРДЕРА: Преминуо Војислав Брашанац

Foto: Arhiva Novosti

Nažalost, nova loša vest. Vojislav Voja Brašanac je preminuo u 70. godini. Bio je nezaboravni golgeter i čovek koji i dan danas drži jedan rekord.

Postigao je čak 198 pogodaka u Srpskoj ligi i to do sada niko nije uspeo da obori.

Rođen je u Boru, detinjstvo je proveo u Minićevu, da bi posle dobrih partija u mlađim kategorijama postao pionir RFK Bora, tadašnjeg člana Prve savezne lige Jugoslavije. Prvi profesionalni ugovor je potpisao 1967. godine, ali je ubrzo prosleđen na pozajmicu u Timok.

Zatim se vratio u Bor i naredne dve godine igrao za njih do novog povratka u Timok krajem 1971. godine. U tom klubu je ostavio neizbrisiv trag pod vođstvom Momčia Mede Ilića, prvog Zaječarca koji je nosio dres Zvezde. Godine 1979. godine odlazi u Zaječar, u Kristal gde je bio do 1985. godine i tu je završio igračku i započeo direktorsku karijeru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

VUČIĆ SE SUSREO SA ŠOLCOM I BERBOKOVOM: Predsednik na prijemu koji su organizovali nemački kancelar i predsednik Namibije