TROJICA ITALIJANA UŽIVAJU U BEOGRADU: Stankovićevi saradnici prezadovoljni, uče srpski i dobro pamte navijače

V. N.

25. 07. 2020. u 17:08

KADA je došao na mesto šefa stručnog štaba Crvene zvezde, Dejan Stanković je sa sobom doveo i tri Italijana.

ТРОЈИЦА ИТАЛИЈАНА УЖИВАЈУ У БЕОГРАДУ: Станковићеви сарадници презадовољни, уче српски и добро памте навијаче

Foto: FK Crvena zvezda

Trener golmana Pjerluiđi Brivio, kondicioni trener Federiko Panonćini i analitičar Vinćenco Saso bili su skeptični oko novog izazova u karijeri, taman koliko je i nova sredina bila nesigurna u to koliko oni zapravo mogu da doprinesu klubu iz Ljutice Bogdana. Nekoliko meseci kasnije, trojica Italijana su prezadovoljna nesvakidašnjim iskustvom, a i crveno-beli listom hvale profesionalce sa "čizme".

- Za mene je ovo sjajno iskustvo i zanimljiva avantura. U Crvenoj zvezdi sam već sedam meseci, došao sam sa trenerom Stankovićem. Sve prolazi u najboljem redu, važno mi je da je dobra atmosfera za rad i da su igrači potpuno predani radu. Izuzetno sam zadovoljan onim što je urađeno na prvom delu priprema i utisak mi je da sve više napredujemo. Vredno se radi i srećan sam zbog toga - sumira Panonćini utiske.

Svestan je Panonćini da njegov zadatak u timu ne ostavlja prostora za idiličan odnos sa fudbalerima.

- Moja uloga je specifična. Sigurno je da me igrači ne vole previše dok treniramo. Šalu na stranu, oni su profesionalci, razumeju sve i svesni su da sve moje ideje koje sprovodimo u delo na treninzima imaju za cilj da potpuno završe njihovu fizičku spremu. Znam da se često osećaju umorno, posebno na pripremama, ali sam siguran i da su oni svesni toga da je sada teško, ali da će plodove rada ubirati kasnije, tokom sezone. Zaključak je jasan - kad treniramo sigurno da me ne vole, ali posle treninga smo ponovo u dobrim odnosima.

DELIJE PAMTE TRI DECENIJE

PRISETIO se kondicioni trener iskustva sa pristalicama kluba prilikom gostovanja Milana u Beogradu pre više od tri decenije.

- Sećam se utakmice protiv Milana i fenomenalnih navijača Zvezde, tako da mogu da kažem da sam veoma upućen u njihovu lojalnost. Potrudićemo se da ih usrećimo - ističe Panonćini.

Analitičar Vinćenco Saso otkriva detalje iz svog "resora".

- Kada ste u velikom klubu kao što je Crvena zvezda, važno je da sve posmatrate analitički i da budete svesni svake sitnice u igri vašeg tima. Moramo da budemo sigurni da na pravi način prenosimo ideje igračima na terenu. U mom poslu su bitne dve stvari. Prva je analiza naše igre, a druga je proučavanje protivnika u pripremi za utakmice. Lično mi je bitniji prvi deo, jer je ključno da mi budemo svesni kako da implementiramo naše ideje, kako da kontrolišemo igru i slično.

Pjerluiđi Brivio je veoma srećan zbog činjenice da je deo stručnog štaba srpskog šampiona.

- Za mene je pravo zadovoljstvo što sam ovde, jer Crvena zvezda je veliki klub. Imamo dobar stručni štab i uživam da radim ovde. Što se golmana tiče, Borjan je odličan momak, ali je malo "lud". Šalu na stranu, veoma je posvećen i rad sa njim, kao i sa ostalim golmanima, zaista je sjajan. Imamo i mlade golmane koji su od skoro sa nama, tako da ću imati prilike i njih bolje da upoznam kroz treninge.

Sva trojica Italijana su oduševljena našim glavnim gradom.

- Poznavao sam Beograd i pre nego što sam došao ovde da radim i živim. Međutim, ranije kada sam dolazio sa prethodnim klubovima u kojima sam radio nisam bio u prilici da vidim grad. Moram da kažem da mi se mnogo dopada to što su ljudi veoma prijatni i prijateljski nastrojeni. Ne možete ni da zamislite koliko je to bitno kada dođete u zemlju koja nije vaša. Kad god odem u restoran, svi su nasmejani i to je divno. Srbi su gostoljubivi i zaista se osećam kao kod kuće, što je veoma bitno i za moj posao - tvrdi Panonćini.

SRPSKI JEZIK SVE BOLjI

OD trojice Italijana u stručnom štabu, srpski, za sada, najbolje ide treneru golmana.

- Na srpskom znam da kažem neke osnovne stvari poput "kako si", "dobro sam", "idemo", takođe znam da brojim, znam boje. Polako učim, korak po korak - ističe Brivio.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (2)

NOVAK ĐOKOVIĆ U PROBLEMU: Ako ne zaigra na ovim turnirima, uslediće kazna