SAVRŠEN KRAJ SEZONE: Ivanović sa Zenitom osvojio duplu krunu

B. Antić

25. 07. 2020. u 18:27

NA savršen način završio je Branislav Ivanović (36) sezonu sa Zenitom.

САВРШЕН КРАЈ СЕЗОНЕ: Ивановић са Зенитом освојио дуплу круну

Foto: EPA-EFE/FILIP SINGER

Pobedom u finalu nad drugoligašem Himkijem na neutralnom terenu u Jekaterinburgu, klub srpskog defanzivca je osvojio Kup Rusije u tako kompletirao duplu krunu - 1:0 (Džuba 84, penal).

Bane je tako na terenu još jednom dokazao da ga se reprezentacija Srbije prerano odrekla pre dve godine. Sa kapitenskom trakom oko ruke, u 2019/2020. najpre je doveo ekipu iz Sankt Peterburga do odbrane titule u prenstvu sa 15 bodova više od drugoplasirane moskovske Lokomotive. Zatim je izabran u idealni tim ruskog šampionata, i danas je sve ukrašeno peharom kupa.

Ivanoviću je ovo druga dupla kruna u karijeri. Prvu je proslavio 2010, kada je sa Čelsijem trijumfovao u Premijer ligi i FA kupu Engleske. Interesantno je da je rekorder po broju nastupa za "orlove" (105 mečeva) već jednom slavio u Kupu Rusije, i to 2007, sa Lokomotivom posle produžetaka u duelu sa gradskim rivalom Moskvom (1:0).

Današnjom pobedom, Ivanović (igrao svih 90 minuta), stigao je do 14. trofeja u karijeri, s tim što mu je ovo treći sa Zenitom. U redove ruskog velikana je stigao 2017, posle devet i po godina provedenih u Londonu. Ponašanjem i odličnim partijama zaslužio je traku, a u tekućoj sezoni je na 36 susreta postigao četiri gola.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

HRVAT SVE PRIZNAO, I TO U KAMERU! Ovo je rekao o derbiju Zvezde i Partizana (VIDEO)