KANGE STIŽE ZA 1,8 MILIONA EVRA: Gabonac će potpisati trogodišnji ugovor, uz bogate bonuse, za plasman u LŠ ili LE

Z. Ćorović

28. 07. 2020. u 20:10

JOŠ jedan veliki povratak na mesto uspeha, poznatije kao "Marakana". Posle lucidnog Aleksandra Kataija, u Crvenu zvezdu se vraća poznati maher sa loptom i vrag u kopačkama - Gelor Kanga (29).

КАНГЕ СТИЖЕ ЗА 1,8 МИЛИОНА ЕВРА: Габонац ће потписати трогодишњи уговор, уз богате бонусе, за пласман у ЛШ или ЛЕ

Gelor Kanga Foto M. Vukadinović

Bio je Gabonac blizu prelaska u Trabzon sve dok Turci nisu počeli da vrdaju i oklevaju, to se nije svidelo temperamentnom Kangi i on je brzo rešio da prihvati konkretnu ponudu Crvene zvezde, kluba u kome je bio ljubimac navijača od jula 2016. do januara 2018, kada je prešao u Spartu.

Iz Češke dolazi kao slobodan igrač, dogovoreno je da sa crveno-belima potpiše trogodišnji ugovor vredan 1,8 miliona evra, uz bogate bonuse u slučaju novog plasmana u Ligu šampiona ili Ligu Evrope.

Sigurno je da će ovo biti kambek na velika vrata, Kanga je ostao u odličnom sećanju "delija". Za jednu i po sezonu odigrao je u crveno-belom dresu 59 utakmica u svim takmičenjima i na njima postigao 13 pogodaka i, što je još važnije, zabeležio čak 21 asistenciju. Zna se da je jak na lopti i da sa njom odlično barata, voli i da organizuje igru i da se sve vrti oko njega, najviše proigrava saigrače. Temperament mu je buran, nepredvidiv. Znao je da ide iz krajnosti u krajnost, da dobije crveni karton na poluvremenu meča sa Ludogorecom, ali i fantastičnim pogotkom protiv Krasnodara odvede Crvenu zvezdu u Ligu Evrope, što je bila odskočna daska za sve kasnije uspehe na međunarodnoj sceni.

Sa njim nikad nije dosadno, ekscentrik je i van terena, po stilu oblačenja i glasnoj, neobičnoj afričkoj muzici koju obožava da pušta na parkingu posle treninga. Smetaju mu kalupi svih vrsta i na to će Dejan Stanković morati da bude spreman, kao i da mu zbog hirovitosti ponekad progleda kroz prste. Ako mu nađe pravu meru, Zvezdin trener će imati u timu hrabrog ofanzivnog vezistu, sa velikim mogućnostima. Sa takvim unikatima, ekipa retko može da padne u letargiju, ili mrtvilo, što je znalo da se ranije ponekad dešava.

Navijači su Kangin povratak dočekali sa burnim oduševljenjem, isto kao što je bio slučaj nedavno sa Kataijem. Ukoliko i "odgovori" na terenu budu takvi, ovo će biti Zvezdini fenomenalni potezi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (6)

Ovo je najpopularnija destinacija u toku septembra i oktobra Last Minute akcija! Platite 6 noćenja, a boravite 9 ili 10!