ISPAD NAVIJAČA TSC: “Plavi bećari” šire mržnju, klub bodre na mađarskom

N. Iljukić

01. 08. 2020. u 19:07

START nove sezone fudbalske Superlige Srbije počeo je umiven nacionalizmom tamo gde se to možda najmanje očekivalo.

ИСПАД НАВИЈАЧА ТСЦ: “Плави бећари” шире мржњу, клуб бодре на мађарском

Foto: Instagram/TSC

Derbi severa Srbije u kojem su snage odmerili i remizirali TSC iz Bačke Topole i novosadska Vojvodina (2:2) imao je uvertiru obojenu šovinizmom i nacionalizmom mađarskih ultranacionalista koji su se sakrili iza plašta i naziva navijača TSC "Plavi bećari" i na prizeman način najavili duela sa Vošom u stilu "derbija juga".

- Nova sezona počinje i naš voljeni tim kreće u marš protiv jedne od najjačih ekipa lige, to nam daje razlog za slavlje. Uz to, uspeli smo da uđemo u Evropu, imamo dobre šanse da u ovoj sezoni igramo na svom novom stadionu i sve počinje "južnim derbijem". Ali, pred praznim stolicama, što je ekstremno teško prihvatiti - napisali su "plavi bećari" u svom saopštenju.

Prvi je na sve više nego emotivno reagovao trener Vojvodine Nenad Lalatović i to odmah posle meča u Senti. On je posle remija svog tima koji je domaćinu obezbedio Vladimir Silađi u 79. minutu, u stvari najmanje pričao o utakmici, a mnogo više o nacionalističkom ispadu domaćih navijača u najavi duela.

- Moraju svi da znaju, pre svega zbog svih aktera ovde, pa i svih ostalih u celoj Srbiji da ovo nije bio, ne znam kakav derbi juga. I neka se to jednom zna, ovo je bio derbi severa Srbije, velike, naše Srbije, najlepše na svetu. To mora da se zna! U Srbiji se igra srpski derbi i ne može da se igra drugačiji derbi. Danas se igrao srpski derbi, derbi velikog severa Srbije, velike Vojvodine - sa previše emocija je Lalatović govorio u TV kameru posle remija sa TSC.

BODRE KLUB - NA MAĐARSKOM

ZA navijačku grupu "Plavi bećari" prvi put se čulo kada je TSC ušao u Superligu, a svoj nacionalistički istup imali su još u oktobru prošle godine kada je tim iz Bačke Topole gostovao Zvezdi i izgubio 3:1. Tada je pedesetak navijača TSC došlo na stadion "Rajko Mitić" i prvi put se čulo ono što zapravo rade stalno, dok je još publika mogla na tribine u Srbiji: oni svoj klub 90 minuta bodre pesmama na - mađarskom jeziku.

Nema sumnje da će ovo biti stvar istrage Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, jer sektor za visokotehnološki kriminal sada treba da otkrije ko je sedeo za tastaturom u petak popodne i prosipao nacionalističke parole u najavi jedne sasvim obične utakmice. Da stvar bude politički osetljivija, napredak fudbalskog kluba TSC iz Bačke Topole i izgradnja kompletne infrastrukture pomognuta je pre dve godine sa 9,5 miliona evra od strane Vlade Mađarske.

Možda će posla imati i Fudbalski savez Srbije i njegova Disciplinska komisija, mada ceo incident ne podleže direktno disciplinskom pravilniku pošto se ovo nije dogodilo na samom stadionu i sportskom događaju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (1)

TENISKI ZEMLJOTRES: Federer se vraća na teren!