HUMANITARNA AKCIJA: Pomoć Partizana za dečija srca

Novosti online

04. 08. 2020. u 12:59

U poplavama koje su krajem juna pogodile Srbiju oštećeno je više od 1000 porodičnih kuća.

ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА: Помоћ Партизана за дечија срца

Foto: FK Partizan

Osmočlanoj porodici Vuković iz Arilja, sa četvoro maloletne dece, ( Tijana 16.,Stevan 15.,Dejan 13. i Nemanja 12.) reka Moravica odnela je sve što su godinama stvarali. Tek što su okrečili kuću i nabavili nove stvari, nadošla Moravica uništila im je sve.

Glava porodice Vuković g.Mladomir i supruga Brankica nemaju stalno zaposlenje,već kao nadničari izdržavaju svoju porodicu. Sada nažalost ni to nije moguće,jer im je prioritet bilo sređivanje kuće posle poplave i pokušaj da se vrati u funkcionalno stanje.

„Dobri ljudi, komšije drugari pomagali su mi da izravnamo podove da bismo mogli da polako sređujemo sobe. Samo jedan krevet nam je ostao, frižider i zamrzivač kod majke u njenom delu kuće, a sve ostalo je otišlo“, dodaje Mladomir.

Kako se ipak mora preživeti, a pomoć od opštine Arilje nisu dobili, jer je opštinska kasa prazna, starija deca Tijana i Stevan učestvuju u berbi malina, dok najmlađi pomažu roditeljima.

Kada je slika srušene i uništene kuće u poplavama obišla sve medije, a na njoj se video dečak kako u dresu FK Partizan sedi na njenim ruševinama, marketing i PR služba kluba su u najkraćem roku kontaktirali porodicu Vuković i uputili prvu pomoć u vidu zimskih jakni, patika, trenerki, rančeva, školskog pribora, dukserica i dr.

Svesni smo da ovo neće vratiti njihovu kuću, ali će barem za trenutak ogrejati dečija srca u saznanju da njihov voljeni klub misli na njih!

Kako se približava jesen i loše vreme, a potom i zima sa svim njenim nepogodama, a porodica Vuković je i dalje bez krova nad glavom, pozivamo sve ljude dobre volje da upute materijalnu ili drugu vrstu pomoći porodici Vuković .

„Ja se nadam da će nam neko pomoći i zahvaljujem se i onima koji pomognu i onima koji ne pomognu, ali očekujem da će se neko javiti da deci obezbedimo sobu i da imaju gde da spavaju“, kaže Brankica Vuković koja veruje da u Srbiji još uvek ima dobrih ljudi.

Broj žiro računa za donacije: 160-5700100350866-91 Banka Inteza na ime Brankica Vuković

Telefona za kontakt porodice: 060/138-40-30

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

TADA JOJ JE LUPIO ŠAMAR: Rada Živković i Bata Živojinović su bili kumovi, ali su se zbog jedne situacije žustro posvađali