UŽIVANJE BEZ PRESTANKA: Nastavljaju se Liga Evrope i Liga šampiona

B. Antić

05. 08. 2020. u 08:12

IZA ljubitelja UEFA klupskih takmičenja je ostalo pet meseci praznine, ali će u predstojećem periodu biti sve nadoknađeno, jer sledi uživanje bez prestanka. Danas se nastavlja Liga Evrope, od petka i Liga šampiona, tako da će do 23. avgusta, samo tri dana proteći bez vrhunskog fudbala.

УЖИВАЊЕ БЕЗ ПРЕСТАНКА: Настављају се Лига Европе и Лига шампиона

Foto: EPA-EFE/CHRISTIAN BRUNA

Večeras i sutra igraju se mečevi osmine finala Lige Evrope. Na šest stadiona su na programu revanši, dok će se o prolasku u duelima Inter - Hetafe i Sevilja - Roma odlučivati u jednoj utakmici na neutralnom terenima, u Gelzenkirhenu i Duizburgu. Kada se završi ovih osam dvoboja, biće poznat spisak učesnika "fajnal-ejta", od 10. do 21. avgusta, u četiri nemačka grada, što je novi format, osmišljen zbog uslova pandemije. Do finala u Kelnu, igraće se na ispadalje u jednom susretu, po kup-sistemu.

U konkurenciji za pehar je ostalo nekoliko naših asova. Nemanja Matić sa Mančester junajtedom je praktično već na završnom turniru, budući da ima prednost od 5:0 sa terena LASK iz Austrije. I pored svega, saigrač srpskog veziste Fred najavljuje ozbiljan pristup.

- Igraćemo kao da ova utakmica odlučuje o prolazu. Želimo da održimo pobednički duh, da osvojimo Ligu Evrope, pa da dogodine u Ligu šampiona uđemo sa najvećim ambicijama - kaže Fred.

PROGRAM

5. AVGUST: Liga Evrope 1/8
6. AVGUST: Liga Evrope 1/8
7. AVGUST: Liga šampiona 1/8
8. AVGUST: Liga šampiona 1/8
10. AVGUST: Liga Evrope
11. AVGUST: Liga Evrope 1/4
12. AVGUST: Liga šampiona
13. AVGUST: Liga šampiona
14. AVGUST: Liga šampiona
15. AVGUST: Liga šampiona
16. AVGUST: Liga Evrope
17. AVGUST: Liga Evrope 1/2
18. AVGUST: Liga šampiona
19. AVGUST: Liga šampiona
21. AVGUST: Liga Evrope, finale
23. AVGUST: Liga šampiona, finale

Bašakšehir Danijela Aleksića probaće da sačuva 1:0 na terenu Kopenhagena, Hetafe Nemanje Maksimovića će u jednoj utakmici da se bori sa Interom, trostrukim osvajačem ovog takmičenja, kao i Sevilja Nemanje Gudelja (bio pozitivan na virus korona) protiv Rome Aleksandra Kolarova. Olimpijakos Lazara Ranđelovića čeka težak posao na travi Vulvsa, posle 1:1 u Atini, dok je pred Ajntrahtom Filipa Kostića skoro nemoguća misija u Bazelu, nakon 0:3 u Frankfurtu.

Kladionica "Vilijem Hil" procenila je da su Matićevi "đavoli" favoriti za trofej (2,87), ispred Intera (5,50), Bajera (7,50), Vulvsa (8,00), Sevilje (9,00) i Hetafea (15,00).

Ipak, budući da pobednik Lige Evrope pored pehara dobija i možda još vredniju stvar, direktnu vizu za Ligu šampiona, moguće je da će veći motiv od ostalih imati timovi koji kroz nacionaalna takmičenja nisu ostvarili taj cilj. A Junajted, Inter i Sevilja su već u LŠ.

Promene, koje mogu da utiču na rezultate završnice su izostanak publike i mogućnost pet izmena na jednoj utakmici. Tako će biti i u Ligi šampiona, čiji program u petak otvaraju mečevi Mančester siti - Real, Juventus - Lion, a "fajnal-ejt" je od 12. do 23. avgusta u Lisabonu.

LE 1/8 RASPORED

SREDA
Šahtjor - Volfsburg 18.55
Prvi meč 2:1
Kopenhagen - Vašakšehir 18.55
Prvi meč 0:1
M. junajted - LASK 21.00
Prvi meč 5:0
Inter - Hetafe 21.00
Jedan meč u Gelzenkirhenu

ČETVRTAK

Sevilja - Roma 18.55
Jedan meč u Duizburgu
Bajer L. - Rendžers 18.55
Prvi meč 3:1
Bazel - Ajntraht 21.00
Prvi meč 3:0
Vulvs - Olimpijakos 21.00
Prvi meč 1:1

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

HRVAT SVE PRIZNAO, I TO U KAMERU! Ovo je rekao o derbiju Zvezde i Partizana (VIDEO)