SVAKOME PO POLUVREME U NOVOM SADU: Čukaričkom ni 2:0 nije bilo dovoljno, Vojvodina do boda za dva minuta

S. B.

05. 08. 2020. u 23:05

VOJVODINA i Čukarički su odigrali remi u neizvesnoj, uzbudljivoj i borbenoj utakmici sa mnogo prilika i pokušaja, ali i promašaja pred oba gola 2:2 (0:1).

СВАКОМЕ ПО ПОЛУВРЕМЕ У НОВОМ САДУ: Чукаричком ни 2:0 није било довољно, Војводина до бода за два минута

Foto: FK Vojvodina

Teško je oceniti ko je od rivala bio bliži trijumfu s obzirom na činjenicu da je svakom pripalo po poluvreme kao i da su se čuvari meža oba tima isticali u odsudnim trenucima.

Šutevi na obe strane u samoj uvertiri duela, najavili su dobar, otvoren, napadački fudbal u kojem je gostima pripao prvi a domaćinu drugi deo. “Brđanima”” je, po svemu, pripalo prvo poluvreme s obzirom na činjenicu da su imali više inicijative, lakše prolazili kroz redove suparnika i stvorili nekoliko sjajnih prilika. Međutim, pokušaje Puškarića glavom i Birmančevića iz prve, osujetio je odlični novosadski golman Simić. Pokušavali su “brđani” i sa distance, ali su šutevi Docića i Kamenovića završili iznad prečke. Veću želju i inicijativu, fudbaleri Čukaričkog su uspeli da krunišu pet minuta pred odlazak na pauzu. Savić je centrirao sa pozicije levog krila a Šapić silovito iz prve pogodio cilj.

U nastavku je Nenad Lalatović, trener Vojvodine, osvežio ekipu ulaskom trojice igrača, Gemovića, Stojkovića i Vukadinovića, što se veoma odrazilo na brzinu i tečnost u igri Novosađana. Ipak, usledila je nova pretnja Puškarića i odmah zatim povećano vođstvo gostiju. Vinset Eze je načinio slalom kroz odbranu svog nekadašnjeg kluba, izbio sam ispred Simića i matirao ga. Međutim, samo dva minuta kasnije Vojvodina je pokazala snagu osvajača Kupa Srbije. Najpre je Čović u 56. minutu efektnim potezom smanjio na 1:2, a već u sledenjćem napadau Saničanin je atraktivno, iz okreta pogodio za izjednačenje.

Usledili su ataci Novosađana koji su apsolutno dominirali na terenu i unosili nemir u odbranu Čukaričkog. U nizu prilika, najopasniji je bio Gemović, čiji je “projektil”, međutim, fijkunuo preko prečke. Do finiša Vojvodina nije uspela da materijalizuje dominaciju na terenu.

SASTAVI

Strelci: Čović u 56. , Saničanin u 57. za Vojvodinu, Šapić u 40., Eze u 54.  minutu za Čukarički

Novi Sad. Stadion “Karađorđe”. Sudija: Miloš Đorđić. Pomoćnici: Milovan Ristić i Dalibor Đurđević.

 VOJVODINA: Simić 6,5, Andrić 6,5, Bralić 6,5, Devetak 6 (od 46. Stojković 6,5), Đorđević 6,5, Maksimović 6(od 38. Saničanin 7,5), Drinčić 7,5, Čović 7,5 ( od n85. Mladenović), Bojić 6,5, Zukić 6( od 46. Vukadinović 6,5), Mrkaić 6(od 46. Gemović6,5).

ČUKARIČKI: Petrović 6,5, Stevanović 6,5, Šapić 7,5, Puškarić 7, Kamenović 6,5, Docić 6,5, Kajević 6,5 (od 85. Rakonjac), Birmančević 7, Ndiauje 6,5( od 46. ćirković 6) Savić 6,5 ( od 59. Đorđević 6,5), Eze 7,5.

Žuti kartoni: Čović, Bralić (Vojvodina),Savić, Birmančević (Čukarički)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (1)

TADA JOJ JE LUPIO ŠAMAR: Rada Živković i Bata Živojinović su bili kumovi, ali su se zbog jedne situacije žustro posvađali