LIGA ŠAMPIONA: Lion šokirao Juventus, Varan pomogao Sitiju (VIDEO)

Novosti online

07. 08. 2020. u 20:10 >> 23:07

FUDBALERI Liona i Mančester sitija plasirali su se večeras u četvrtfinale Lige šampiona.

ЛИГА ШАМПИОНА: Лион шокирао Јувентус, Варан помогао Ситију (ВИДЕО)

Foto: AP

Lion je eliminisao Juventus zahvaljujući golu u gostima, a uprkos porazu sa 2:1 u Torinu.

Francuski klub je u prvoj utakmici na svom stadionu pobedio sa 1:0.

Lion je poveo u revanšu golom Memfisa Depaja iz penala, a potom je Kristijano Ronaldo izjednačio takođe iz jedanaesterca.

Pobedu Juventusu, koja nije bila dovoljna za prolaz, doneo je Ronaldo svojim drugim golom.

Mančester siti se plasirao u četvrtfinale posle još jedne pobede nad Real Madridom, rezultatom 2:1, kao i u prvoj utakmici.

Tragičar Reala bio je Rafael Varan, direktan krivac za oba gola Sitija.

Strelci za Siti bili su Rahim Sterling i Gabrijel Žesus, dok je gol za Real dao Karim Benzema.

Srpski fudbaler Luka Jović igrao je za Real od 83. minuta.

Završnica Lige šampiona igraće se u Lisabonu, a utakmice četvrtfinala, polufinala i finala igraće se na jednu utakmicu.

Lion i Mančester siti će se sastati u četvrtfinalu.

SASTAVI

Foto: Printskrin

Sastavi: Mančetser Siti - Real Madrid

Foto: Printskrin

Sastavi: Juventus - Lion

PRVO POLUVREME

2. MINUT - Početno ispitivanje snaga. Još uvek bez većih uzbuđenja i u Torinu, ali i Mančesteru. Real je mogao preko Benzeme da napravi problem domaćinu, ali se Francuz spetljao u ključnom trenutku.

5. MINUT - Juventus preti iz prekida. Zanimljiva akcija fudbalera Juventusa, Iguain je spustio loptu de Lihtu koji je probao po zemlji da je ubaci u peterac, ali je odbrana gostiju pravovremeno reagovala, ostaje 0:0.

9. MINUT - GOOOOL. Kakva greška Varana i poklon gol za Mančester siti. Ukrao mu je loptu Žesus i prosledio do Sterlinga koji je lako poslao loptu u mrežu gostiju - 1:0.

12 MINUT - GOOOOL. Lion dolazi do prednosti, Depaj sa bele tačke je matirao golmana Juventusa.

15. MINUT - Šut Sterlinga sa distance! Malo iznad prečke je prošla lopta, kačila je gornji deo mreže spolja i pravo je pitanje kako je Militao dopustio toliko prostora ofanzivcu Sitija koji se ležerno namestio u poziciju za šut.

19. MINUT Bernandeski propušta veliku priliku. Umalo je Juventus došao do izjendačenja, ali je bio neprecizan i bio je to korner. Potom se nastavio pritisak, Sandro cetrira i Ronaldo ramenom udara loptu koja ide preko gola.

21. MINUT - Prva šansa za Real. Azar je dodao Benzemi, koji se lepo okrenuo i "opalio" sa ivice kaznenog prostora, ali sjajna intervencija Edersona. Ubrzo odličan udarac Azara i opet Enderson. Probudio se Real.

28. MINUT - GOOOOOOOL! Karim Benzema vraća meč u egal - 1:1. Sjajno je prošao Rodrigo desnim krilom, upravo posle pasa Benzeme i ispadanja Žoaa Kansela, centrirao je, a Francuz je bio na pravom mestu i glavom je zatresao mrežu domaćih.

39. MINUT - Fenomenalan šut Ronalda iz slobodnog udarca, ali golman Liona vadi loptu iz gola. Nema Juventus ni sreće.

43. MINUT - GOOOOOOOOL .Kristijano Ronaldo sa bele tačke pogađa i vraća Juventus u život. Pre toga je Pjanić pogodio u ruku Depaja iz slobodnog udarca i još jedan sumnjiv penal za "staru damu".

45. MINUT - De Brujne šutira direktno iz kornera, ali brani Kurtoa. To je bilo sve što se desilo u prvom poluvremenu na oba meča vredno pomena.

Foto: AP

 

DRUGO POLUVREME

47. MINUT - Velika šansa za Siti. Prelepa lopta De Brujena za Sterlinga, koji nije iskoristio situaciju "1 na 1". Šutirao je, ali je Kurtoa vrhovima prstiju uspeo da izbaci u korner.

52. MINUT - Rodrigo pokušava da prođe pored Kansela na sličan način kao i kada je asistirao za gol, pustio je loptu, ovog puta ga Kanselo gradi, Rodrigo pada, a Feliks Brih pokazuje da faula nema. Blaga inicijativa Reala.

59. MINUT - GOOOOOOL. Mađioničar Kristijano Ronaldo je van kaznenog prostora snažno šutirao i poslao loptu iza leđa Entonija Lopesa! Juventusov san o četvrtfinalu Lige šampiona je i dalje živ!

65. MINUT - Benzema šutira pravo u Edersona, a pre toga Francuza je blokirala i odbrana Sitija. Budi se Real.

68. MINUT - GOOOOOL. Nova nestvarna greška Varana, sada je poklonio gol Žesusu. Francuz igra najgoru utakmicu u karijeru, a ruku na srce i nema Ramosa pored sebe koji igra u tandemu sa Varanom.

80. MINUT - Lion traži penal, ali sudija posle konsulktacije sa pomoćnikom pokazuje da se igra nastavi.

83. MINUT - Na terenu i Luka Jović. Srbin ima priliku u narednih deset minuta da ubedi Zidana da ima mesta za njega u Madridu.

90. MINUT - Igra se nadoknada i u Mančesteru i Torinu. Lion i Siti imaju rezultat koji ih vodi u četvrtfinale.

KRAJ - Siti i Lion su u četvrfinalu. Ronaldo nije mogao sam, a Varan je pogurao Siti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

KADA se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

21. 09. 2024. u 19:21

Komentari (0)

Ovo je najpopularnija destinacija u toku septembra i oktobra Last Minute akcija! Platite 6 noćenja, a boravite 9 ili 10!