STOP NAVIJAČIMA: Nemački doktori jednoglasni - tribine stadiona ostaju zatvorene

Beta

11. 08. 2020. u 10:42

NEMAČKI zdravstveni zvaničnici blokirali su planove fudbalskih klubova da se navijači vrate na stadione s početkom nove sezone u Bundesligi.

СТОП НАВИЈАЧИМА: Немачки доктори једногласни - трибине стадиона остају затворене

Ilustracija sport Foto Dephositos

- Hiljade navijača na stadionima - to je nešto što se ne uklapa u trenutnu situaciju sa pandemijom virusa korona. To je nepotreban rizik - rekao je nemački ministar zdravlja Jens Špan.

Klubovi prve i druge nemačke lige planirali su delimičan povratak navijača na stadione, za šta je Nemačka fudbalska liga izradila poseban protokol.

- Koncept lige je teoretski dobar. Ali, odlučujuće je ono što se svakodnevno događa u praksi. Moramo ostati oprezni. Navijači na tribinama bili bi loš signal u trenutnoj situaciji - rekao je Špan.

I 16 ministara zdravlja se na sastanku složilo da im povratak navijača na stadione nije prioritet. Oni su se bili jednoglasni u odluci stadioni treba da ostanu zatvoreni.

- Trenutno se ne zalažemo za otvaranje stadiona, bar do 31. oktobra. Tada možemo ponovo proceniti situaciju - rekla je Dilek Kalajdži, ministarka države Berlin za zdravstvo, socijalno staranje i ravnopravnost.

Nemačka je do sada registrovala 217.835 slučajeva zaraze korona virusom i relativno nizak broj smrtnih slučajeva, 9.203, u poređenju sa Francuskom, Španijom i Italijom, ali postoji zabrinutost zbog nedavnog povećanja broja zaraženih. Prošle nedelje je registrovan najveći broj novozareženih na dnevnom nivou u poslednja tri meseca.

Nova sezona u Bundesligi počinje 18. septembra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

PREVIŠE JE PASIVAN, TITULA NEĆE DOĆI SAMA: Federer uputio oštre reči Zverevu