PLANETA ŽALI ZBOG ATALANTE: Klub iz Bergama se na herojski način oprostio od LŠ

M. Jovanović

13. 08. 2020. u 19:07

NAVIJAČI kluba iz Bergama dugo će pamtiti 2020. godinu tokom koje je njihov grad tugovao i radovao se u isto vreme.

ПЛАНЕТА ЖАЛИ ЗБОГ АТАЛАНТЕ: Клуб из Бергама се на херојски начин опростио од ЛШ

Foto: Tanjug/David Ramos/Pool Photo via AP

Tugovao zbog virusa korona, koji je odneo mnoge živote u tom okrugu, a radovao se zbog Atalante koja je dobrom igrom mamila osmehe i simpatije ljubitelja fudbala u celom svetu i tako ostavila dubok trag. Maltene, cela planeta žali što je sinoć italijanska ekipa nesrećno poražena u četvrtfinalu LŠ od PSŽ u Lisabonu (1:2).

- Ja mojim igračima mogu samo da se zahvalim. Bili smo blizu, tako blizu... Ali, detalji su ti koji odnose prevagu u mečevima Lige šampiona. Neki slobodni udarci, neki momenti, neke situacije... na njih mislim kada kažem da oni određuju ko prolazi dalje, a ko ne - istakao je trener Atalante Đan Pjero Gasperini, čiji je tim vodio do 90. minuta.

Sa trenerom se složio i Martin de Ron, vezista tima iz Bergama.

- Dobro smo igrali u prvom poluvremenu, tada smo baš namučili Parižane, jer smo ih pritisli i stvarali šanse. U drugom delu meča smo se malo povukli. Protiv njih i morate da se branite sa svih 11 igrača, što smo mi i činili, ali smo onda doživeli nesrećne momente na kraju. U ovom trenutku, to je baš bolno. Znam da su svi ponosni na naš tim, na ovaj klub, ali sada osećam razočaranost. - rekao je De Ron.

NEJMAR: MI SMO PORODICA

FUDBALER Pari Sen Žermena, Nejmar, bio je jedan od najzapaženijih igrača na meču protiv Atalante.

- Nisam ni pomislio da ćemo biti eliminisani. Idemo u finale, to želimo, pa trofej. Bilo je teško, ali mi smo odličan tim i prava porodica - istakao je Brazilac.

Za prolaskom u polufinale žalio je i nesuđeni heroj, strelac Mario Pašalić.

- Šteta! Bili smo tako blizu, ali... To je Liga šampiona. Tu prolaze baš takve ekipe, one koje mogu dati dva gola u dva minuta. Razočaranje je tu, utučeni smo i žalosni, ali sada želimo da se pripremimo za iste ovakve nastupe u LŠ sledeće sezone. Napravili smo sve što smo mogli... Ekipe sa ovoliko individualnog kvaliteta mogu vas poraziti u bilo kojem trenutku. Dokazali smo da se možemo boriti s najjačim evropskim klubovima, pokušaćemo biti takvi i sledeće sezone koja će ubrzo doći - rekao je Pašalić.

Ovogodišnji rezultati daju Atalanti za pravo da pred svima stoji nadmena i da se ekipe koje imaju ogroman budžet pred njom crvene. Ove sezone zauzela je visoko treće mesto u Seriji A i umalo nije pomrsila konce apsolutnom gospodaru Italije Juventusu. Pored dobrih partija u domaćem prvenstvu "boginja provincije" je zabeležila zapažen rezultat i u Evropi, iako je na evropski put krenula veoma loše. U grupi sa Mančester sitijem, Šahtjorom i Dinamom iz Zagreba osvojila je samo sedam bodova, doživela dva teška poraza od Dinama (4:0) i Mančester sitija (5:1), ali je u poslednjem kolu grupne faze izbegla eliminaciju.

U osmini finala lako je izbacila Valensiju i tu je pridobila srca mnogih gledalaca širom sveta. Onda je došao PSŽ, sa zvezdama poput Nejmara, Mbapea i Ikardija. Pravi susret Davida i Golijata. Iako su svi ljubitelji fudbala posmatrali Atalantu kao potencijalno iznenađenje i tim koji iz senke može da se domogne trofeja Lige šampiona, ona je ipak u tome sprečena jer su Parižani bili prevelik zalogaj.

Zanimljivo je da se strateg plavo-crnih, Gasperini, odlučio za ofanzivnu taktiku i nije "parkirao autobus" ispred gola, iako je imao naspram sebe tim koji je tri puta skuplji od njegovog. I to je dokaz zbog čega je Atalanta toliko voljena ove sezone.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

KADA se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

21. 09. 2024. u 19:21

Komentari (0)

HRVAT SVE PRIZNAO, I TO U KAMERU! Ovo je rekao o derbiju Zvezde i Partizana (VIDEO)