DA LI MU NAVIJAČI JOŠ VERUJU: Bartomeu otkrio ime novog trenera i najavio rasplet sage sa Mesijem

Beta

18. 08. 2020. u 23:13

HOLANDSKI stručnjak Ronald Kuman biće novi trener Barselone, potvrdio je prvi čovek tog fudbalskog kluba Đozep Marija Bartomeu.

ДА ЛИ МУ НАВИЈАЧИ ЈОШ ВЕРУЈУ: Бартомеу открио име новог тренера и најавио расплет саге са Месијем

Foto: EPA

- Ako se ništa ne promeni, Kuman će biti novi trener Barselone - rekao je Bartomeu za klupsku televiziju i dodao da pregovori napreduju, ali da još ništa nije potpisano.

Ova izjava Bartomeua stiže četiri dana nakon ponižavajućeg poraza Barselone od Bajerna iz Minhena sa 8:2 u četvrfinalu Lige šampiona.

- Kumana dobro poznajemo u Barseloni, ne samo kao igrača, već i kao trenera. On poznaje Barsu i njen način razumevanja fudbala... Za njega je uvek bio san da trenira Barselonu - rekao je Bartomeu.

Kao igrač, Kuman je pomogao Barseloni da osvoji svoju prvu evropsku titulu pre gotovo dve decenije, a sada bi trebalo da izvuče klub iz trenutne krize.  On će na klupi zameniti Kikea Setijena koji je juče i zvanično dobio otkaz.

Kuman je selektor Holandije od 2018. godine i ugovor mu važi do kraja Svetskog prvenstva 2022.

Barselona je posle poraza od Bajerna najavila "duboke" promene, a jedno od glavnih pitanja koje se postavlje je da li će Lionel Mesi ostati. Najveća zvezda tima ima ugovor do 2021. godine, ali nije krio svoje nezadovoljstvo klubom.

- Nisam razgovarao sa Mesijem, ali jesam sa njegovim ocem. Mesi je razočaran, kao i svi drugi. Bilo je bolno, ali moramo da se skupimo - rekao je Bartomeu i ponovio da je uveren da će Mesi ostati.

- Mesi želi da završi karijeru u Barseloni. To je rekao dosta puta. Razgovarao sam sa Kumanom i on mi je rekao da će Mesi biti centralni deo njegovog projekta - rekao je Bartomeu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

NOĆ PRED DERBI: Visio na kolima Bake Praseta dok je vozio kroz centar BG-a - as Zvezde i sin fudbalske legende (VIDEO)