FINALE LIGE ŠAMPIONA: Tim snova ili mašina za golove

Boris Antić

23. 08. 2020. u 08:10

PRAVEDNIJE, lepše i spektakularnije finale Lige šampiona 2019/2020. nije moglo da bude. Moćni timovi PSŽ i Bajern će večeras (21.00, RTS 1, Arena 1) na stadionu Benfike u Lisabonu, u tišini, bez prisustva publike, odlučiti ko će naslediti Liverpul na evropskom tronu.

ФИНАЛЕ ЛИГЕ ШАМПИОНА: Тим снова или машина за голове

FOTO: AP

Za šeike sa "Parka prinčeva" ovo je najvažniji dan. "Sveci" su prvi put u istoriji ušli u finale i sada žele da odu do kraja i na pola veka postojanja da donesu najvredniji pehar u Grad svetlosti.

Klub iz Pariza je mnogo bogatiji od nemačkog. To se vidi i u činjenici da je samo za dve nejveće zvezde, Nejmara i Kilijana Mbapea, platio obeštećenje od 380 miliona evra. Ipak, kada počne meč, brojke više ništa ne znače.

- Apsolutno jedina želja je da postanemo prvaci, i samo o tome razmišljamo - kaže Tomas Tuhel, trener PSŽ. - Moramo da ostanemo skoncentrisani, da racionalno razmišljamo, da se maksimalno spremimo kao za svaku utakmicu. Naravno, to nije lako, svi smo veoma uzbuđeni.

ZANIMLjIVOSTI

- PSŽ je 41. klub koji je ušao u finale i pokušaće da bude 23. osvajač.
- Skor Bajerna u finalima je polovičan, pet pobeda i pet poraza.
- Ko osvoji LŠ, igraće protiv Sevilje 24. septembra u Superkupu u Budimpešti.

Strategu "svetaca" idejama će se suprotstaviti još jedan Nemac, Hansi Flik, koji je Bavarce pretvorio u mašinu za pogotke. Na putu do finala, Bajern je redom gazio, zabeležio svih deset pobeda, uz fantastičan golgeterski skor - 42 pogotka.

Najefikasniji je bio Robert Levandovski sa 15, koji se upisao u strelce na svakom susretu. Odlične saradnike imao je u Toamsu Mileru, Alfonsu Dejvisu, Seržu Gnabriju... i kada ova ekipa krene u napad, skoro je nemoguće se odbraniti.

Kvote UZ NEMCE

PREMA kvotama čuvene britanske kladionice "Vilijem Hil", do trofeja će stići iskusnija ekipa u ovakvim utakmicama.
Koeficijent da će Nemci trijumfovati je 1,50, dok je na Francuze 2,50.

- Znamo da PSŽ ima veoma brze fudbalere. Moramo da dobro organizujemo odbranu i da napravimo pritisak na njih, kada imaju loptu - kaže Flik. - Svesni smo protiv kako kvalitetne ekipe igramo, ali dobro se zna da imamo naše adute.

Biće ovo deveti međusobni duel PSŽ i Bajerna, i skor je na strani Francuza - 5:3 u pobedama. Sve su to bili dueli u grupnoj fazi i ovo je prvi u kom je ulog pisanje zlatnih stranica istorije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

Kako da vreme na poslu bude ispunjeno zadovoljstvom – Pogledajte dugačak spisak benefita koje nudi Mercator-S