ALBANAC KOJI IMA TETOVAŽU DELIJA: Sa Zvezdom idem u borbu i u boj, taj klub mi je u srcu 35 godina (FOTO + VIDEO)

J. SUBIN

23. 08. 2020. u 13:00 >> 23:06

TO što je maltene redovan na utakmicama Crvene zvezde, što navija za ovaj klub više od tri decenije i što na svojoj ruci ima već 15 godina tetovažu "delija", možda i ne bi bilo toliko čudno, da nije Albanac.

АЛБАНАЦ КОЈИ ИМА ТЕТОВАЖУ ДЕЛИЈА: Са Звездом идем у борбу и у бој, тај клуб ми је у срцу 35 година (ФОТО + ВИДЕО)

Privatna arhiva

Iz grada Korče u Albaniji. Zovu ga Genci Serbi (48), zbog svoje ljubavi prema našoj zemlji. Kako je za "Novosti" ispričao, politiku ne voli, samo Crvenu zvezdu i Srbiju.

- Ja sam lud navijač Crvene zvezde, već 35 godina - kaže Genci, vođa navijača FK Skenderbeg, u čijoj porodici su svi fanovi beogradskog kluba i Srbije.

BEZ PROBLEMA

TO što navija za Zvezdu, kaže, ne smeta njegovoj okolini i prijateljima. Niko ga ne osuđuje, niti mu ko zamera. Govori da je sport - sport. Politika ga uopšte ne zanima i nema strah da navija za klub iz Srbije koji voli, u Albaniji.
- Kao dete sam počeo da gledam fudbal i da navijam za Zvezdu, i ta ljubav traje  - kaže Genci.

- U mom srcu samo su Zvezda i naš tim Skenderbeg iz Korče, koji je najbolji u Albaniji. Moja ljubav prema ovom srpskom klubu rodila se još dok su igrali Dejan Stanković, Dejan Savićević, Darko Pančev, Mitar Mrkela... Biću i na stadionu u utorak u Tirani, da gledam utakmicu i da navijam za Zvezdu.

Privatna arhiva

 

POBEDIĆEMO TIRANU 4:0

KADA je reč o rezultatu predstojeće utakmice za kvalifikacije Lige šampiona u utorak, Genci Serbi kaže da tu nema dileme - Crvena zvezda pobeđuje Tiranu sa 4:0!

- U prvom poluvremenu biće 1:0 za Zvezdu, a posle će albanski fudbaleri da se umore - procenjuje Genci.

Kako nam je ispričao, srpski klub je zavoleo još kao dete. Veliki je ljubitelj muzike bivše SFRJ. I bez obzira na to da li se igra fudbal ili neki drugi sport, kada se takmiči Crvena zvezda za nju navija. Priča i da je njegov grad mnogo lep. Da ima oko 50 crkava i da je tu blizu Grčka.

Privatna arhiva

 

- Srpski jezik sam naučio iz knjiga, sa televizije i radija, ali i od igrača iz Srbije koji dođu da igraju za Skenderbeg - ispričao nam je Genci. - Nekoliko puta godišnje dođem u Beograd. Inače, ovde je nastupao bivši kapiten Zvezde Ivan Gvozdenović, sa kojim sam se družio.

SIN ENI GLUMIO U BEOGRADU

GENCIJEV sin, Eni, takođe voli Srbiju i bio je u radnoj poseti našoj zemlji.
Pre sedam meseci je sa pozorištem "Korča" gostovao u Beogradu, sa predstavom "Doktor Šuster", u kojoj je glumio.

Ljubav prema klubu Crvena zvezda preneo je i na svoju decu. Ali dok ne počnu da navijaju, soba im je u simbolima ovog kluba.

- Sa Zvezdom idem u borbu i u boj - priča nam Genci.

- Bio sam u Beogradu kada su igrale Srbija i Hrvatska. Navijao za Srbiju. Bio sam jedini Albanac koji je došao da navija. A u utorak će biti - hajmo Zvezdo, svi u napad, ajmo, ajde - poručuje Genci.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (9)

KO JE SUPRUGA LANETA JOVANOVIĆA? Borili se za potomstvo, izgubili bebu, a sada imaju tri sina od kojih je jedan Zvezdin fudbaler (FOTO)