STANKOVIĆ PRED TIRANU: Došli smo da igramo fudbal, ništa drugo me ne zanima

Z.Ć.

24. 08. 2020. u 19:56

CRVENA zvezda će u utorak od 20 časova u okviru drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona gostovati albanskom predstavniku Tirani, a očekivanja pred meč izneo je šef stručnog štaba Dejan Stanković.

СТАНКОВИЋ ПРЕД ТИРАНУ: Дошли смо да играмо фудбал, ништа друго ме не занима

FOTO: FK Crvena zvezda

- Za nas je ovo takmičarska utakmica i ništa više od toga. Svaki meč vredi nešto i ima svoju težinu, da li su to tri boda, da li je prolazak u narednu rundu takmičenja, ali uvek ima nešto specifično. Znamo šta nas čeka, upoznati smo sa kvalitetima i stilom igre kakav neguje Tirana. Imali smo vremena za odmor posle Proletera i za detaljnu pripremu ove utakmice. Bez straha ulazimo u meč. Poznajemo ekipu Tirane dovoljno, sastavljeni su od mladih i iskusnih igrača, imaju individualan kvalitet, brzinu, dobar blok, organizovani su i znaju šta hoće - počeo je priču Stanković.

Šef stručnog štaba Crvene zvezde smatra da sutra sve zavisi od njegovih izabranika.

- Isključivo od nas zavisi. Ostajem pri tom stavu. Bitan je ulazak u utakmicu, kao i strpljenje. Ne treba da brzamo, jer meč traje 90 ili u ovom slučaju 120 minuta. Mi se lako adaptiramo svemu. Protiv Evrope smo hteli u prvih dvadesetak minuta da rešimo pitanje prolaska, ali ne može to tako. Strpljenje je ozbiljan faktor u ovakvim utakmicama.

FOTO: Z.Ć.

S obzirom na to da se igra samo jedna utakmica, Stanković smatra da to nosi određen rizik, ali uzda se u sopstveni rad.

- Može svašta da se desi, nema popravnog, ali zato se sprema, radi i proučava protivnik kako bi se rizik sveo na minimum. Moraš da umeš da iskontrolišeš emocije, tenziju i da rad preneseš na igru koju očekuješ. Fudbal se igrao i pre i posle mene. Ako razmišljam o svojoj sudbini na osnovu jednog meča i o tome šta će biti sutra, onda sam u početku izgubio.

Strateg šampiona Srbije u fokus sutrašnjeg meča stavlja isključivo sport.

- Došli smo da igramo fudbal. Ništa drugo me ne zanima. Nisam osetio nikakvu vrstu tenzije u Tirani, čak mi je dosta ljudi prišlo sa željom da se fotografišemo - podvlači Stanković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (2)

POČINJE TENISKI USTANAK: Đoković je upozoravao, nisu slušali - Teniseri sada najavljuju štrajk