TRADICIJA NA STRANI PARTIZANA: Sa SSSR "patuljcima" 10 od 12

N. I.

25. 08. 2020. u 09:44

TRADICIJA je zasada jedini adut fudbalera Partizana pred novi start u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

ТРАДИЦИЈА НА СТРАНИ ПАРТИЗАНА: Са СССР патуљцима 10 од 12

FOTO: M. Vukadinović

U četvrtak (21.00) u goste crno-belima dolazi letonski RFS (skraćenica od Riga fudbalska škola), a ime rivala možda nekome u Beogradu probudi i nagon za podsmehom, pre nego što lopta krene sa centra u Humskoj 1.

Tu zamku će trener Savo Milošević i njegova ekipa sigurno pokušati da izbegnu, jer više nema malih i nebitnih rivala u Evropi, a RFS je trenutno bitan faktor u Letoniji, pošto posle 16 kola u novoj sezoni ima 13 pobeda, dva remija, jedan poraz i samo dva boda manje (40) od vodećeg gradskog rivala Rige, pa će to biti trka udvoje do kraja.

Zanimljiv je pogled na tu tradiciju koja je pred gostovanje Letonaca na strani Partizana. Od raspada SSSR, sa kojim se raspala i nekada moćna fudbalska škola, ne računajući i dve jake Ruse i Ukrajince, crno-beli u 12 dosadašnjih evropskih duela nikada nisu izgubili utakmicu kod kuće od, uslovno rečeno, nekadašnjih sovjetskih manjih republika, fudbalskih "patuljaka".

Padali su pred Beograđanima Gruzini, Estonci, Moldavci, Azerbejdžanci, Kazahstanci čak deset puta i samo dva puta su odigrali remi (oba puta 0:0) sa Nefčijem iz Azerbejdžana i Širakom iz Jermenije. Prilika za novi trijumf i plasman u sledeće kolo kvalifikacija za Ligu Evrope je u četvrtak uveče. Revanša i popravnog ispita ove godine - nema!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

KADA se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

21. 09. 2024. u 19:21

Komentari (0)

Ovo je najpopularnija destinacija u toku septembra i oktobra Last Minute akcija! Platite 6 noćenja, a boravite 9 ili 10!