OCENE ZVEZDINIH IGRAČA: Tomane skinuo teret sa leđa, Degenek ne može da igra levog beka

Novosti online

25. 08. 2020. u 22:50

NA portalu "Novosti" možete pročitati ocene igračima Zvezde, koji su teže nego što se očekivalo pobedili Tiranu sa 0:1 u 2. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

ОЦЕНЕ ЗВЕЗДИНИХ ИГРАЧА: Томане скинуо терет са леђа, Дегенек не може да игра левог бека

Tomane postigao treći gol za crveno-bele protiv Spartaka FOTO: M. Vukadinović

Milan Borjan 7 - Kapitenski je odradio posao golman Zvezde. Odlično je reagovao u svim situacijama kada je rival pretio. U poslednjem napadu na meču je uhvatio loptu ispred same gol linije. Pokazao je po ko zna koji put koliko znači ovom timu.

Marko Gobeljić 6 - Borbeni desni bek se mučio dugo sa kontrolom lopte. U defanzivi je dobro odradio posao, dok je u napadu pokušao nekoliko puta centaršutem da uposli napadače, ali uglavnom neuspešno.

Radovan Pankov 6 - Slabiji deo štoperskog tandema. Lako ga je prevario Muči i opasno zapretio. Spasao ga je Milan Borjan. Može to mnogo bolje šestica crveno-belih.

Nemanja Milunović 6 - Sasvim dobro je odradio zadatak i nije imao mnogo problema sa navalnim igračima Tirane. Deluje da će biti glavni Stankovićev čovek u odbrani u nastavku kvalifikacija.

Miloš Degenek 6 - Nije mnogo toga pokazao reprezentativac Australije. Doduše treba biti iskren i reći da je igrao na neprirodnoj pozciji levog beka. Zamenio ga je u nastavku Milan Rodić. Nema sumnje da se Degenek mnogo bolje oseća na poziciji štopera.

Mnogo korisniji je kada igra na prirodnoj poziciji štopera/Foto: N. Paraušić

Seku Sanogo 6,5 - Pokazao je u nekoliko navrata koliko je jak i siguran u pasu. Ipak, mora to fudbaler iz Obale Slonovače još jače i bolje. Zaradio žuti karton, a vrlo lako je mogao i crveni.  

Veljko Nikolić 6 - Debi zvezdinog deteta u Evropi. Nije se uplašio, pokušavao je da kreira napade sa Kangom. Bio je nešto bolji u drugom delu utakmice. Pokazao je u par navrata zašto se priča da je veliki talenat.

Gelor Kanga 6 - Ono njegovo. Dolazio je Gabonac uvek po loptu, često i grešio u predaji, ali mora da greši kada se stalno nudi i želi da igra sa loptom u nogama. Pokušao par puta iz daljine. Znaju svi da on to može mnogo bolje. Deluje da se još uvek nije u potpunosti uklopio u igru Zvezde.

Aleksandar Katai 6,5 - Asistirao kod gola Tomaneu. Pokazao je u par navrata kakav je majstor sa loptom. Fudbaler iz Srobrana je izveo pregršt kornera, jedan je morao biti pravi. Ipak, navijači Zvezde od njega očekuju golove.

Srđan Spiridonović 5 - Slabo izdanje popularnog Spidija. Pao je u formi Srbin iz Beča. Nije bilo njegove prepoznatljive energije. Izveo ga je Dejan Stanković već posle prvog poluvremena.

Tomane 7,5 - Konačano je uradio Portugalac ono što je njegov posao. Postigao je gol i to pobedonosni. Rvao se sa štoperima Tirane. Gosti su dobili tri žuta kartona i svaki im je pokazan posle faulova nad bivšim napadačem Tondele. Visio mu je promašen penal protiv Olimpijakosa nad glavom i nema sumnje da mu je laknulo.

Izmene:

Mirko Ivanić (od 46. minuta) 6 - Ubrzao je malo Zvezdinu igru momak iz Bačkog Jarka. Gledao je stalno gol rivala. Dobar Mirko Ivanić će mnogo značiti Zvezdi u nastavku sezone.

Milan Rodić (od 61. minuta) 6 - Mnogo opasniji su postali po levoj strani gosti kada je ušao Rodić. Osetilo se to u par navrata. Kada je spreman i zdrav, povremeni reprzeentativac Srbije je jako bitan šraf u timu iz Ljutice Bogdana.

Njegoš Petrović (od 83. minut) - Premalo vremena je proveo u igri da bi bio ocenjen. Ušao da dodatno ojača vezni red.

Dejan Stanković 6 - Ušla je Zvezda dobro u meč, ali je brzo pala i mučila se u nastavku. Deluje da je morao da krene sa Rodićem. Ipak, ne treba mu mnogo zameriti ovo mu je tek drugi meč kao treneru na evropskoj sceni.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (18)

NOĆ PRED DERBI: Visio na kolima Bake Praseta dok je vozio kroz centar BG-a - as Zvezde i sin fudbalske legende (VIDEO)