TSC IZ BAČKE TOPOLE U MOLDAVIJI DEBITUJE U EVROPI: Pišu istoriju sa dva špica

S. BAJIĆ

27. 08. 2020. u 07:13

PROTIV dugih lopti Moldavaca, igrom "do noge", po zemlji.

ТСЦ ИЗ БАЧКЕ ТОПОЛЕ У МОЛДАВИЈИ ДЕБИТУЈЕ У ЕВРОПИ: Пишу историју са два шпица

Foto: N. Paraušić

To je neizostavni deo recepta Zoltana Saboa, trenera TSC, po kojem će njegovi izabranici večeras (20.00) na svom međunarodnom debiju u Kišinjevu, tražiti prolaz u naredno kolo kvalifikacija za Ligu Evrope, protiv vicešampiona Moldavije, ekipom Petrokub Hinčešti.

- Oni već nekoliko godina učestvuju u kvalifikacijama i ne menjaju način igre - kaže Sabo. - Naravno, analizirali smo ih i jasno je da igraju u sistemu 3-5-2, koji se pretvara u 5-3-2, ali nemaju baš igru do noge i, specifično je to što imaju mnogo dugih lopti. To govori da će biti i mnogo vazdušnih duela.

U takvoj postavci stvari, Bačkotopolčani su namereni da nametnu svoj način igre, onaj kojim su plenili i izborili izlazak na međunarodnu scenu u prethodnom prvenstvu.

- Malo ćemo taktički da se korigujemo, ali ne odustajemo od naše postavke sa dva isturena napadača. Naravno, u "špicu" su Vladimir Silađi i Nenad Lukić. Tako smo navikli i želimo da nastavimo, da se sa ofanzivnom igrom predstavimo na evropskoj sceni. Naš adut je upravo timska igra, posebno, kažem u napadu u kojem smo kvalitetni i koji je na svakoj utamici postizao golove. Svakako moraćemo da budemo čvrsti u defanzivi, da sprečimo duge pasove rivala. Šanse za prolaz su podjednake - potvrđuje Sabo.

Foto: N. Paraušić

OFANZIVA

BORIS Varga, uzdanica zadnje linije TSC, smatra da je naš tim kvalitetniji od suparnika i da će to večeras na terenu stadiona "Zimbru arena" pokazati.

- Igramo istorijsku utakmicu i motiva ima napretek. Odlikuje nas timski duh "hemija iz svlačionice", veliko prijateljstvo i jasno je da ćemo dati sve od sebe. Nećemo se prilagođavati rivalu i nećemo odustati od ofanzive - kategoričan je Varga.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

POČINJE TENISKI USTANAK: Đoković je upozoravao, nisu slušali - Teniseri sada najavljuju štrajk