DRAKONSKE KAZNE ZA NEREDE NAKON PORAZA PSŽ-a: Pljačkali i palili celu noć, među izgrednicima i maloletnici

U PARIZU se sudi nasilnicima koji su naneli materijalnu štetu, pljačkali radnje i napadali policajce na Jelisejskim poljima i okolini posle poraza PSŽ-a u finalu Lige šampiona protiv minhenskog Bajerna.

ДРАКОНСКЕ КАЗНЕ ЗА НЕРЕДЕ НАКОН ПОРАЗА ПСЖ-а: Пљачкали и палили целу ноћ, међу изгредницима и малолетници

FOTO: AP

U sredu je nastavljeno sućenje započeto u utorak. Odgovaralo je 15 lica, a vode se dve istrage za dela u koja je upleteno 80 osumnjičenih. Privedeno je 158 uglavnom mladih ljudi.

Prvog dana su izrečene kazne koje idu od opomena do deset meseci zatvora. Tužilac je za neke tražio i rad od javnog interesa. Ministar pravosuđa Erik Dipon Moreti je istakao da je odgovor pravosuđa proporcionalan i hitan, na osnovu prikupljenih dokaza.

U javnosti su se pojavile kritike da je pravosuđe popustljivo prema izgrednicima.

Od 158 uhapšenih, u pritvoru je zadržano 105. Od toga, 23 je izvedeno pred sud u utorak, a 15 u sredu, dok će sedmoro dobiti "opomenu". Produženo je 24 pritvora, a četrdesetak osoba je oslobođeno zbog nedostatka dokaza. Kada je reč o 49 maloletnika, oni će nakdantno biti izvedeni pred sudiju za dečju delikvenciju u oblastima gde žive.

Istrage se odnose pre svega na krađe iz dve bižuterije, od kojih je onu u "Kristoflu" u Ulici Fransoa Prvog umešano pedesetak osoba sa nanetom štetom od 50.000 evra, kao i u butiku "Nina Riči" u Aveniji Montenj sa štetom od 150.000 evra, odakle su odneti novac, kompjuter, odeća i parfemi.

Optuženima je suđeno i zbog vređanja i nasilja nad čuvarima reda, čak i zbog izrečenih pretnji smrću, kao i zbog uništavanja imovine, za šta su mogli da budu kažnjeni i do 5 godina zatvora.

Među privedenima su uglavnom mladi različitog profila. Francuski mediji su javili da je među onima koji su u sredu izvedeni pred sud polovina stranog porekla, Alžirci, Marokanci, iz Obale Slonovače, i drugih zemalja, da su neki zaposleni, dok su drugi bez posla i škole, i uglavnom žive u predgrađima. Pred sudijom su se pojavili obučeni u boje PSŽ-a.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

HRVAT SVE PRIZNAO, I TO U KAMERU! Ovo je rekao o derbiju Zvezde i Partizana (VIDEO)