JOKANOVIĆ O TOMANEU: Teško mu je bilo posle promašenog penala u Atini, sada svi očekuju da "eksplodira"

Z. Ćorović

27. 08. 2020. u 13:04

OD tragičara u Atini do junaka u Tirani.

ЈОКАНОВИЋ О ТОМАНЕУ: Тешко му је било после промашеног пенала у Атини, сада сви очекују да експлодира

foto: VN

Posrećilo se konačno i Tomaneu da navijači Crvene zvezde slave i prepričavaju jedan njegov pogodak.

Niko ne sme ni da pomisli šta je moglo da se desi da Portugalac nije onako skočio, pogodio glavom i postigao gol koji je verovatno sprečio katastrofu neslućenih razmera. Slaba Zvezda nekako se provukla, a mogla je da doživi blamažu u Albaniji koju njene pristalice nikako ne bi mogle da prihvate i oproste. Pogotovo posle silnih provokacija navijača Tirane prethodnih dana.

Zato zvezdaši sada kliču "Tomane, hvala ti", mada je heroj bio i golman Milan Borjan, ko zna koji put. Za Portugalca, ovaj važan gol trebalo bi da bude odskočna daska, injekcija sampouzdanja koja mu je bila preko potrebna.

- Očekujem da će Tomane iskoristiti ovu priliku i da će mu posle Tirane biti mnogo lakše da pokaže svoje kvalitete - uveren je Predrag Jokanović, poznati srpski trener koji dugo živi i radi u Portugaliji. - Čuli smo se odmah posle utakmice, čestitao sam mu, odgovorio mi je: "Hvala, šefe, nije bilo lako". Drago mi je zbog njega, radi se o dobrom, strpljivom momku. Teško mu je bilo posle promašenog penala u Atini, mada nije trebalo ni da šutira on, već Marin. Ima ogromnu želju da se dokaže u Zvezdi, lepo mu je u Beogradu sa devojkom Barbarom i zato bi svi voleli da se razmahne, "eksplodira".

Jokanović očekuje i da će se Zvezdina igra sada više prilagoditi Tomaneovim vrlinama.

- Dok je bio u Tondeli često je davao golove glavom, ima odličnu skok igru. Najopasniji je u protivničkim šesnaestrcu, dobar je tehničar, ume da se zagradi, odigra pas. Kao i svakom centarforu, potrebni su mu golovi, da uđe u seriju, zato je neophodno da dobija više lopti. Video sam da se protiv Spartaka školski postavio, lako pogodio. U Tirani se opet našao na pravom mestu i opet glavom matirao golmana. Samo neka tako nastavi.

Tomane je stigao je u Crvenu zvezdu 2. jula 2019. iz Tondele za 750.000 evra i nikako nije uspeo da se nametne, kao njegov zemljak Hugo Vijeira. Prošle sezone postigao je pet pogodaka u prvenstvu, dva Spartaku i po jedan Mačvi, TSC i Napretku. Oduševio je atraktivnim "makazicama" protiv Subotičana u decembru 2019, a onda se "izgubio". Od tri meča u Ligi šampiona ostao je samo upamćen po promašenom penalu na meču sa Olimpijakosom. Po saznanjima "Novosti", letos ga je tražio lisabonski Sporting, ali su u Zvezdi zaključili da ne bi trebalo da dignu ruke od Tomanea. Ta procena je posle Albanije mnogima sačuvala "glave na Marakani".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (4)

Ovo je najpopularnija destinacija u toku septembra i oktobra Last Minute akcija! Platite 6 noćenja, a boravite 9 ili 10!