ZAŠTO NE, BIĆE I TREĆA SREĆA: Vojvodina u derbiju šestog kola Superlige dočekuje Partizan

S. BAJIĆ

28. 08. 2020. u 09:35

DERBI s Partizanom, koga dočekuju u nedelju (18.45) na "Karađorđu", za fudbalere Vojvodine počeo je odmah po trijumfu u Kruševcu.

ЗАШТО НЕ, БИЋЕ И ТРЕЋА СРЕЋА: Војводина у дербију шестог кола Суперлиге дочекује Партизан

Saničanin u duelu sa Sadikom (Partizan) Foto: M. Vukadinović

Tamo su prošlog vikenda nadigrali Napredak pogotkom Stefana Đorđevića, uknjižili treći ovosezonski trijumf, pa su uz dva remija na startu, visoko kotirani, s namerom da se još više približe vrhu.

Novosađani su u poslednja dva susreta sa Partizanom izlazili uzdignutih ruku, najpre u finišu prolećnog dela šampionata, a zatim i u finalu Kupa Srbije. Da li je moguće da se isti rival pobedi i treći put zaredom?

- Teško je odgovoriti jer, fudbal je to - kaže Siniša Saničanin, štoper i sa tri pogotka u ovoj sezoni, trenutno najbolji strelac Novosađana. - Tada smo pobedili Partizan dva puta u pet dana, pa će u nedelju imati daleko veći motiv da se revanširaju. Šanse su 50:50. Crno-beli imaju kvalitetan tim, i biće zanimljivo za gledaoce preko malih ekrana da uživaju u sadržaju. Nama na terenu, svakako, nedostajaće publika u derbiju, posebno.

OFANZIVA

STEFAN Đorđević, strelac pobedonosnog pogotka za Vojvodinu u Kruševcu, postigao je prvenac u dresu kluba u kojem je i ponikao.

- Naravno, zadovoljni smo tim trijumfom, ali to je već u arhivi. Napredak je prošlost, okrenuli smo se derbiju sa Partizanom. Ušli smo u seriju pobeda i želimo da je nastavimo, Najvažnije je da odigramo našu igru, napadački model. Želja je da sa uspehom izađemo iz derbija i veoma teškog rasporeda koji nas je dočekao na startu sezone - kaže Đorđević.

Saničanin ističe da će nedostajati atmosfera na "Karađorđu", naročito Vojvodini, kao domaćinu.

- Evo, svi smo već, nekako, navikli da igramo pred praznim tribinama, ali to nikako znači da nam je prijatno nastupati bez navijača i ljubitelja fudbala. Naša prednost trenutno je to što smo odigrali pet mečeva u prvenstvu, uigrali se, krenulo nas je, u uzlaznoj formi smo... U derbiju s Partizanom uzdanica je naš kolektiv i zajednički, timski duh. Istina je, imamo individualce koji takođe mogu da reše meč, ali ako ne uđemo u utakmicu kao kolektiv borbeno, odgovorno sa jasnim ciljem, slaba vajda - ističe Saničanin.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

POČINJE TENISKI USTANAK: Đoković je upozoravao, nisu slušali - Teniseri sada najavljuju štrajk