ODLIČAN UČINAK: Zvezda ostvarila najviše bodova u istoriji na UEFA listi

Novosti online

28. 08. 2020. u 18:04

FENOMENALNI rezultati koje Crvena zvezda beleži u evropskim takmičenjima u poslednjih nekoliko sezona su doprineli tome da šampion Srbije u ovom trenutku ima najveći koeficijent na UEFA listi u istoriji kluba.

ОДЛИЧАН УЧИНАК: Звезда остварила највише бодова у историји на УЕФА листи

Foto: Crvena zvezda

Crveno-beli su pobedom nad Tiranom u Albaniji (0:1) i plasmanom u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona stigli do 25.000 bodova, što je do sada neviđen poduhvat kada govorimo o Zvezdi, od kada se računa taj koeficijent.

Do sada je najviše bodova imala u sezoni 2002/03, ukupno 22.915, ali ove takmičarske godine je to nadmašeno.

Koeficijent se računa na osnovu pet poslednjih sezona, a s obzirom na to da se sledeće godine iz te računice brišu rezultati iz takmičarske sezone 2015/16 u kojoj je Crvena zvezda osvojila 1.50 bodova, a da je pobedama nad Evropom i Tiranom obezbedila 2.50 bodova, jasno je da je očekuje napredak na UEFA listi.

Uz to je ekipa sa Marakane i na 55. mestu UEFA liste, što je najbolji plasman srpskih klubova još od 1995.  godine. Time se tim iz Ljutice Bogdana izjednačio sa Lesterom i Anderlehtom, a iza sebe ostavio evropske velikane poput Milana, Spartaka iz Moksve, PSV-a i druge. Podsetimo, Crvena zvezda je 1991/92 bila treća na UEFA listi, što je do sada najbolji plasman, što se striktno pozicije tiče, ali ne i broja bodova.

Svi ovi rezultati koje crveno-beli beleže doprinose i napretku domaćeg fudbala. Srbija se trenutno nalazi na 19. mestu UEFA liste što se tiče broja bodova koje države na osnovu učešća klubova u evropskim takmičenjima osvajaju. Ukoliko Crvena zvezda nastavi kao do sada, nije nemoguće da u narednim godinama, Srbija ima dva predstavnika u Ligi šampiona.

S obzirom da Zvezda još uvek učestvuje u kvalifikacijama za Ligu šampiona, nadamo se da će taj koeficijent, kao i pozicija na UEFA listi sve više rasti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

HRVAT SVE PRIZNAO, I TO U KAMERU! Ovo je rekao o derbiju Zvezde i Partizana (VIDEO)