ZVEZDINA STARA MUŠTERIJA: Ako je verovati istoriji sa Kipranima ne bi trebalo da bude problema

Z. Ćorović

31. 08. 2020. u 21:54

NA Kipar kod starog znanca i mušterije po plej-of.

ЗВЕЗДИНА СТАРА МУШТЕРИЈА: Ако је веровати историји са Кипранима не би требало да буде проблема

Foto arhiva VN

Crvena zvezda će u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona biti gost Omonije, sve će stati u jednoj utakmici koja se igra 15. ili 16. septembra, što će se naknadno odlučiti.

Crveno-beli su dobro prošli u žrebu, jer su Kiprani mnogo bolja opcija od danskog Midtjilanda, norveškog Moldea ili mađarskog Ferencvaroša, koji su bili potencijalni rivali. Ipak, Zvezdin trener ne želi da deli protivnike na jače i slabije

- Nema lakih protivnika u Ligi šampiona - oprezan je Stanković. - Rekao sam to i kada smo izvukli Evropu i Tiranu, a to mislim i sada. Omonija je dobar, kvalitetan tim, šampioni su Kipra, ali ima još vremena do te utakmice. Nas očekuju mini-pripreme, pa i susret sa Čukaričkim. Ne možemo da ne razmišljamo o rivalu u Ligi šampiona, ali trudimo se da stvari idu svojim tokom i da uvek budemo fokusirani na prvu sledeću utakmicu.

Posle Tirane žreb je poslao našeg prvaka na gostovanje u Nikoziju.

- Bolje bi bilo da smo domaćini, ali žrebom je odlučeno drugačije. U svakom slučaju, to će biti otežavajuća okolnost za nas, ali opet kažem, potrudićemo se da ovaj period iskoristimo što bolje i da što spremniji dočekamo odmeravanje snaga sa kiparskim prvakom.

Po tradiciji, Omonija "leži" našem najtrofejnijem klubu. Zvezda vodi 2:0 u međusobnim duelima. Premijerni klinč 2001. u prvom kolu kvalifikacija pripao je bez većih problema generaciji koju je predvodio Slavoljub Muslin. Golom Pjanovića izboren je remi (1:1) u gostima, a u revanšu na "Marakani" sigurnih 2:0 (Lerinc, Aćimović). Mnogo uzbudljiviji dvomeč odigrao se 2012. u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope. Trener je tada bio Robert Prosinečki, a oba duela tvrda, bez pogodoka. Prolaz je došao tek posle penal-drame, junak je bio golman Boban Bajković, koji je odbranio dva šuta sa "bele tačke".

Sa ovim lepim uspomena crveno-beli odlaze u Nikoziju, na meč koji je od ogromne važnosti. Ukoliko eliminiše Omoniju, imaće zagarantovan plasman u Ligu Evrope i čeka ih još jedan stepenik do nove, treće uzastopne Lige šampiona. Plasmanom u plej-of Zvezda će zaraditi u slabijoj varijanti osam miliona evra, ako ispadne i preseli se u Ligu Evrope. Novi podvig i prodor u elitu doneo bi joj skoro duplo veću sumu od 15,2 miliona evra samo za premiju. U ovoj fazi, Kiprani su rival po meri, samo u slučaju da se ne ponovi slabo izdanje iz Albanije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

Kako da vreme na poslu bude ispunjeno zadovoljstvom – Pogledajte dugačak spisak benefita koje nudi Mercator-S