BRAĆA STOJE PRED ELITOM: Zvezda protiv Olimpijakosa za treću vezanu Ligu šampiona

Z. ĆOROVIĆ

02. 09. 2020. u 09:03

OPET protiv braće, zasad u najavi. Ukoliko Crvena zvezda eliminiše Omoniju u Nikoziji, poslednja prepreka na putu do treće uzastopne Lige šampiona biće joj Olimpijakos.

БРАЋА СТОЈЕ ПРЕД ЕЛИТОМ: Звезда против Олимпијакоса за трећу везану Лигу шампиона

FOTO: N. Paraušić

Za razliku od prva tri kola kvalifikacija, plej-of se igra na dve utakmice, voljom žreba određeno je da prvi susret bude u Atini 22. ili 23. septembra, revanš je nedelju dana kasnije, 29. ili 30.

Za kratko vreme promenilo se mnogo toga od nedavnih duela ove dveju ekipa u prošloj Ligi šampiona. Crvena zvezda je ostala bez prve "violine" Marka Marina, dobila je novog trenera Dejana Stankovića sa drugačijim stilom od prethodnika Vladana Milojevića. Njegov tim se nije proslavio u Tirani, zato su svi na "Marakani" fokusirani samo na dvoboj u trećem kolu kvalifikacija sa Omonijom, 15. ili 16. septembra na Kipru. Zbog toga niko iz Zvezdinog tabora juče nije želeo da komentariše moguće duele sa Atinjanima.

PLEJ-OF ZA LŠ

Olimpijakos - Omonija/C. zvezda
Slavija - Midtjiland/Jang bojs
Makabi TA/Dinamo B. - Salcburg
Karabag/Molde - Feren./Dinamo Z.
Gent/Rapid - Dinamo K/AZ Alkmar
Krasnodar - PAOK/Benfika
Prvi mečevi 22. i 23, revanši 29. i 30. septembra.
Žreb grupne faze LŠ 1. oktobra

Zbog jakog evropskog koeficijenta, Olimpijakosu će megdan sa Zvezdom (ili Omonijom) biti debitantski na međunarodnoj sceni ove sezone. Još se pamte njegove odlične partije u Ligi Evrope, gde je uskočio baš posle srećnog trijumfa nad beogradskim crveno-belima (1:0). Krajem februara ekipa sa Pireja napravila je veliki podvig eliminacijom Arsenala (0:1, 1:2) u šesnaestini finala, korak kasnije zasustavljena je od Vulverhemptona (1:1, 0:1).

Ovog leta Olimpijakos je ostvario dve vrhunske prodaje, što je sigurno oslabilo ekipu - brzonogo krilo Danijel Podense otišao je u Vulverhempton za 20 miliona evra, dok je levi bek Konstantinos Cimikas prodat Liverpulu za 13 miliona. Otišli su još i desni bek norveški reprezentativac Omar Elabdelaui i vezista Giljerme (Al Sad).

Zasad su stigli napadač Ahmed Hasan iz Brage, iskusni desni bek Rafinja (Flamengo), vratio se levi bek Hoze Holebas (Votford).

ŽELjE JOVANOVIĆ I MENDI

ODLIČNA saradnja između Crvene zvezde i Bordoa mogla bi da se nastavi i ovog leta. Srpski šampion pregovara sa "Žirondincima" o duploj pozajmici, na prvom mestu štopera, "zlatnog orlića" Vukašina Jovanovića, kao i napadača Aleksandra Mendija. Obojica nisu u prvom planu kod trenera Gasea, klubovi su u kontaktu i postoje šanse da dođe do nekog zajedničkog rešenja kao u slučaju sa Brazilcem Kafuom i Milanom Gajićem. Mendi (26) je i prošlu sezonu proveo na pozajmiic u Brestu (tri pogotka).

Navijači Crvene zvezde raduju se što postoje realne šanse da se uskoro opet igra sa bratskim klubom, a priželjkuju se i rezultati iz prethodna dva okršaja u grupi LŠ. U Beogradu je naš najtrofejniji klub slavio sa 3:1 posle preokreta i isključenja Benzije u prvom poluvremenu. U Atini je domaćin pobedio sa 1:0 iz penala koji je skrivio nespretni Žander, pre toga je Tomane promašio penal. Fešta i druženje navijača će izostati zbog situacije sa koronom. Na terenu neće biti pardona, a Zvezda je već pokazala da ume da igra sa Olimpijakosom. Ukoliko prođu Omoniju, Stankovićevi izabranici neće biti pod pritiskom, jer je i po budžetu i po snazi tim iz Pireja favorit.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

KO JE SUPRUGA LANETA JOVANOVIĆA? Borili se za potomstvo, izgubili bebu, a sada imaju tri sina od kojih je jedan Zvezdin fudbaler (FOTO)