“VEČITI” U EVROPI: Zvezda još dve prepreke, Partizan tri

Z. Ćorović

02. 09. 2020. u 21:14

U USLOVIMA koje diktira pandemija virusa korona, ove sezone se samo plej-of za Ligu šampiona igra kao u normalnim okolnostima, na dve utakmice.

“ВЕЧИТИ” У ЕВРОПИ: Звезда још две препреке, Партизан три

Degenek na meču sa Evropom Foto: M.Vukadinm

Sve ostale kvalifikacione runde u LŠ i LE odlučuje jedan meč. UEFA je bila prinuđena da pomeri termine, promeni pravila, pa se u tom džumbusu običan navijač teško snalazi.

Sem Vojvodine, koja je kao osvajač Kupa dobila privilegiju da startuje od trećeg kola, Crvena zvezda, Partizan i TSC imaju po četiri prepreke na svom putu do grupne faze.

Crveno-beli su u proboju ka eliti preskočili već dve, Evropu i Tiranu, i tek su na pola puta. Ostala su im još dva teška izazova, sabijena u tri utakmice. Ukoliko prođu Omoniju 16. septembra, Zvezdu čeka dvomeč sa Olimpijakosom (22. ili 23. septembra u Atini, revanš je nedelju dana kasnije na "Marakani"). Ulaskom u plej-of za LŠ, Zvezda bi obezbedila direktan plasman u Ligu Evrope u slučaju da ne prođe Olimpijakos. Po najlepšem scenariju, ako naš najtrofejniji klub posle Omonije nadigra i brata iz Pireja i treću godinu zaredom se plasira u Ligu šampiona, uz premiju od 15,2 miliona evra, čeka ga zanimljiv žreb 1. oktobra.

U plej-ofu za Ligu Evrope odlučivaće samo jedan meč, utakmice su na programu prvog oktobra.

Žreb za plej-of LE je 18. septembra i u njemu priželjkuju da se nađu Partizan, Vojvodina i TSC. Njih prvo čekaju dueli u drugom kolu kvalifikacija 17. septembra, a poznato je ko su im potencijalni rivali u trećem kolu 24. septembra.

Dakle, Zvezdi stoje još dve prepreke na putu do grupne faze LŠ, koliko i Vojvodini do LE, a Partizan i TSC imaju tri do LE.

B VARIJANTA ZA CRVENO-BELE

AKO bi se desilo da se crveno-beli sapletu na Kipru i omanu protiv Omonije, preselili bi se u plej-of Lige Evrope, gde bi mogao da ih čeka pravi "pakao". Iako bi bili nosioci na žrebu u takozvanoj šampionskoj stazi, to uopšte nije prednost, jer su među potencijalniom rivalima Seltik, Astana, Lugogorec, Legija, Kluž i Šerif.

3. kolo: Omonija - C. ZVEZDA (16. septembar)

Plej-of: Olimpijakos - C. ZVEZDA (22, 23. 9. - 29, 30. 9)*

LE

2. kolo Sveti Đorđe - PARTIZAN (17. 9.)

3. kolo: Šarloa - Partizan (24. 9.)*

3. kolo: B. Taun/Standard - VOJVODINA (24. 9)

2. kolo: TSC - Steaua (17. 9.)

3. kolo: TSC - Riteraj/Liverec (24. 9)*

* Ukoliko naši klubovi prođu prethodne prepreke.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

POČINJE TENISKI USTANAK: Đoković je upozoravao, nisu slušali - Teniseri sada najavljuju štrajk