DRUGA ŠANSA ZA MUNDIJAL: Evo na koji način još može reprezentacija Srbije do plasmana na SP

Đ. S.

02. 09. 2020. u 21:35

SRBIJA sutra protiv Rusije kreće u pohod kroz novu Ligu nacija.

ДРУГА ШАНСА ЗА МУНДИЈАЛ: Ево на који начин још може репрезентација Србије до пласмана на СП

Foto: N.Paraušić

I kao što nam je pilot-projekat UEFA doneo šansu da i pored neuspeha u kvalifikacijama, ostanemo u igri za EP 2020. (baraž sa Norveškom u novembru), kao i da iz C divizije uđemo u B, tako će nam i drugo izdanje takmičenja u slučaju dobrog rezultata pružiti mnoge pogodnosti.

Prva je mogući plasman među krem evropskog fudbala u A Ligu nacija. To će se dogoditi ako u našoj grupi posle šest kola zauzmemo prvo mesto, ispred Rusije, Turske i Mađarske.

Drugi potencijalni benefit je "popravni" za plasman na SP u Kataru 2022. To je sve ostvarivo takođe kroz osvajanje prvog mesta u grupi sa pomenuta tri rivala. Sistem je takav da iz klasičnih kvalifikacija za Mundijal, deset selekcija ide direktno u Katar, a deset drugoplasiranih u plej-of.

Uz tih deset koji budu na drugoj poziciji, u doigravanje će i dve ekipe iz Lige nacija, koje budu pobednici grupa, ali pod uslovom da u kvalifikacijama za SP nisu bile na prvom ili drugom mestu.

Tada će se znati 12 učesnika plej-ofa (deset iz kvalifikacija + dve iz Lige nacija), i kroz dve nokaut-runde na ispadanje, ostaće tri tima, koja će u Katar. Evropa će na kraju imati 13 predstavnika na SP, i to deset iz kvalifikacija i tri iz doigravanja.

KVALIFIKACIJE OD MARTA

GRUPNA faza Lige nacija 2020/2021. igraće se u šest termina ove godine: 3, 4. i 5. septembar, 6, 7. i 8. septembar, 10. i 11. oktobar, 13. i 14. oktobar, 14. i 15. novembar, 17. i 18. novembar.

Klasične kvalifikacije za SP su od 25. marta 2021. do 29. marta 2022. Mundijal je od 21. novembra do 18

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (1)

POČINJE TENISKI USTANAK: Đoković je upozoravao, nisu slušali - Teniseri sada najavljuju štrajk