IGRAČI SA NAJVIŠE NASTUPA ZA REPREZENTACIJU: Ivanović i dalje na prvom mestu

N. I.

04. 09. 2020. u 08:10

FUDBALSKA reprezentacija Srbije je sinoć igrala u Moskvi meč prvog kola nove sezone Lige nacija i borila se protiv ružne tradicije, pošto u prethodnih šest duela u prestonici Rusije nikada nije slavila protiv domaćina, još iz vremena kada se on zvao SSSR.

ИГРАЧИ СА НАЈВИШЕ НАСТУПА ЗА РЕПРЕЗЕНТАЦИЈУ: Ивановић и даље на првом месту

FOTO: N. Paraušić

A, kroz reprezentaciju Jugoslavije, SCG, SRJ i Srbije su defilovali mnogi legendarni igrači i vrhunske fudbalske zvezde. Ovo je prilika da se podsetimo bar prvih 11 igrača na večnoj listi naše reprezentacije, koji su po broju nastupa u plavom, belom ili crvenom dresu obeležili istoriju fudbala kod nas.

Na čelu ove liste je Branislav Ivanović, ražalovani kapiten reprezentacije Srbije. Njemu je pre Mundijala u Rusiji sa ruke skinuta traka, selektor Mladen Krstajić je premestio na ruku Kolarova, a Bane je na mečevima prvog i drugog kola SP sa Kostarikom i Švajcarskom postao rekorder sa 105 mečeva. Od 2005, kada je debitovao za nacionalni tim protiv Italije, Ivanović se sit naigrao za Srbiju, ali je otišao ljut.

REKORDERI

*Branislav Ivanović 105
Dejan Stanković 103
Savo Milošević 102
*Aleksandar Kolarov 90
Dragan Džajić 85
Dragan Stojković 84
*Vladimir Stojković 84
*Zoran Tošić 76
Predrag Mijatović 73
Zlatko Vujović 70
*Dušan Tadić 67
*Aktivni igrači
 Lista pre meča sa Rusijom

Odmah za njim su Dejan Stanković sa 103 i Savo Milošević sa 102 utakmice u dresu reprezentacije. Četvrti na listi je aktuelni kapiten Srbije Aleksandar Kolarov koji je sakupio 90 nastupa za Srbiju, i koji će verovatno igrati do trocifrenog broja mečeva za nacionalni tim, iako je nedavno i selektor Ljubiša Tumbaković izjavio da je potpuno prirodno da igrači u godinama Kolarova (34) uskoro napuste nacionalni tim.

Legenda Crvene zvezde Dragan Džajić ima 85 nastupa za Jugoslaviju, a po 84 imaju Dragan Stojković Piksi i aktuelni kapiten Partizana golman Vladimir Stojković. Zoran Tošić ima 76, Predrag Mijatović 73, Zlatko Vujović 70 i aktuelni kapiten Ajaksa, zamenik kapitena Srbije Dušan Tadić je na 11. mestu sa 67 nastupa.

MATIĆ STAO NA 48

NEMANjA Matić, vezista Mančester junajteda, nedavno je šokirao sve u Srbiji odlukom da više ne igra za našu reprezentaciju. On je u još dobrim fudbalskim godinama (32), a odigrao je samo 48 mečeva za "orlove". Bio je na dva koraka do jubilarnog 50. i prava je šteta što ne nastavlja reprezentativnu karijeru, jer bi sigurno bio u "gornjem domu" rekordera.

Zanimljivo je da su od pomenutih 11 igrača i dalje aktivna njih petorica. Rekorder Ivanović je završio svoju misiju u Zenitu, Kolarov je upravo iz Rome prešao u Inter, Stojković i dalje brani u Partizanu, Tošić je u kineskoj misiji, a Tadić je glavna uzdanica Ajaksa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (4)

NASTAVLJA SE BRUKANJE NA NAJVIŠEM NIVOU Crnu Goru u NJujorku ne predstavljaju ni predsednik ni premijer