MESI NEĆE SKANDALE: Otkriveno zbog čega je Argentinac ostao u Barseloni

Novosti online

04. 09. 2020. u 18:17

LIONEL Mesi ostaje u Barseloni, ali samo iz jednog razloga, a to je želja da izbegne pravne skandale sa u natezanju oko klauzule od 700 miliona evra.

МЕСИ НЕЋЕ СКАНДАЛЕ: Откривено због чега је Аргентинац остао у Барселони

Lionel Mesi foto: EPA

Kako je javila argentinska televizija TYC, koja je prva obznanila da najbolji fudbaler sveta želi da ode, ceo spor imaće miran epilog i dres Katalonaca sa brojem deset neće menjati vlasnika u narednih godinu dana, koliko važi ugovor.

Međutim, jutros nije izgledalo da Mesi odustaje od namere da napusti Barselonu. Najpre je u javnost izašlo pismo čelnicima španske lige poslato sa potpisom njegovog oca Horhea, u kojem se negira postojanje otkupne klauzule od 700 miliona evra u Argentinčevom ugovoru, i to je prvi put da se neko zvanično obratio u ime porodice, u vezi sa potencijalnim odlaskom. Odmah zatim, stigao je ekspresan odgovor od funkcionera španskog prvenstva u kojem se ta tvrdnja opovrgava.

Inače, to pismo je poslato 30. avgusta, kada se La Liga prvi put oglasila i stala na stranu Barse rekavši da Mesi ne može da ide bez obeštećenja.

- Ne znamo koji je ugovor analiziran i na kojim osnovama je zaključeno da on sadrži "klauzulu o raskidu", koja se aktivira u slučaju da igrač odluči da jednostrano raskine ugovor na kraju sezone - stajalo je u pomenutom pismu, uz reči da je La Liga napravila grešku i da sporna klauzula ne važi.

Mesi i njegov tim su ubrzo dobili odgovor od strane jednog od funkcionera španskog takmičenja Havijera Tebasa.

- Klauzula od 700 miliona evra apsolutno postoji u ugovoru i validna je. Njeno tumačenje je van svakog konteksta i daleko od činjenica - poručio je Tebas.

ROBERTSON: MESI, DALjE OD ENGLESKE

DESNI bek Liverpula, Endi Robertson nije bio previše oduševljen idejom da se Mesi pridruži Mančester sitiju i bude mu rival u Premijer ligi ove sezone.

- Nadam se da se to neće desiti. Dolazak Mesija u redove našeg rivala nije dobar znak. Igrao sam protiv njega dva puta i to su mi najteži dueli u životu - pomalo se i našalio Robertson.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (1)

Ovo je najpopularnija destinacija u toku septembra i oktobra Last Minute akcija! Platite 6 noćenja, a boravite 9 ili 10!