NASTAVNICA SA FUDBALSKOM PIŠTALJKOM: Milica Kikanović ima veliku strast prema suđenju

05. 09. 2020. u 21:10

MILICA Kikanović, ugledni nastavnik zdravstvene nege u Medicinskoj školi "Sveti Sava" u Loznici, još pre 17 godina postala je fudbalski sudija, a pre osam godina dobila je zvanje prve kategorije, ponosna je na svaku utakmicu na kojoj je "delila pravdu".

НАСТАВНИЦА СА ФУДБАЛСКОМ ПИШТАЉКОМ: Милица Кикановић има велику страст према суђењу

Foto: V.Mitrić

U gradu, ali u čitavoj Srbiji, znaju je fudbalski sladokusci, od starih do najmlađih. Uvažavaju je kao vrsnog sudiju na terenu, ali i dostojanstvenu osobu u životu i vrsnog nastavnika u školi.

- Kako ne bismo bili ponosni na ovakvu kćerku kad je ljudi oko nas toliko poštuju, vole i obožavaju - kažu njeni roditelji Goca i Vlado Kikanović, koji su Milicu od prvih trenutaka, u svemu, pa i u suđenju, zdušno podržali, na čemu im je zahvalna do neba.

- Sudila sam do 2016. godine. I u tih 13 godina bila sam na tadašnjem najvišem rangu za žene u Srpskoj ligi sedam godina, došla sam na listu kao mahač - priča nam Milica, koja je u Superligi sudila punu deceniju. - Najznačajnije od svega je bilo finale Kupa za žene 2014. godine, zatim inostrani turnir u Sloveniji 2012, kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2017, finale Kupa za muškarce Mačvanskog okruga 2016. godine.

Od prestanka suđenja do danas Milica je delegat na prvoj i drugoj kadetskoj i omladinskoj ligi Zapadne regije a od marta ove godine počastvovana je zvanjem posmatrača Superlige i Prve lige za žene.

Foto: V.Mitrić

 

- Led je probijen tek sada, prošlog vikenda (nije moglo pre zbog korone), na utakmici ŽFK Zemun - ŽFK Vojvodina i utisci su fenomenalni - kaže Milica, srećna što je, opet, punim plućima u fudbalu, samo u drugoj ulozi.

Ovdašnjim ljudima nije više čudno kada vide Milicu u nekoj od uloga na stadionima, već im je neobično kada je nema.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

INOVACIJE NA BUŠOTINAMA NAFTE I GASA: Ključ za održivost, efikasnost i ekološke izazove