DRUGO LICE SRBIJE: “Orlovi” dočekuju Tursku

N. Iljukić

06. 09. 2020. u 08:16

AKO su tradicija i statistika pre starta nove Lige nacija bili protiv Srbije, sada su obe ove kategorije uz "orlove".

ДРУГО ЛИЦЕ СРБИЈЕ: “Орлови” дочекују Турску

Foto: FSS

Večeras u 2. kolu ovog takmičenja na megdan našoj reprezentaciji izlazi reprezentacija Turske sa kojom smo u istoriji igrali 11 puta i od koje smo jedini put izgubili, još dok smo se zvali Kraljevina Jugoslavija 2. oktobra 1937. godine (1:2) na Balkanskom kupu u Sofiji.

Menjala su se od tada vremena, navike, fudbalski poredak, ali za Turke smo nekako bili nerešiva enigma. Bilo bi dobro da tako ostane i posle večerašnjeg duela na stadionu "Rajko Mitić". Jer, posle poraza od Rusije u Moskvi (3:1), ako želimo nečemu da se nadamo, moraće da pobeđuje. Turci su možda i dalje "mačiji kašalj" pošto su takođe u četvrtak uveče na svom terenu poraženi od Mađarske (0:1), ali o tome ko je u stvari autsajder naše grupe, znaćemo večeras, kada beloruski sudija odsvira kraj meča.

- Pokušavamo da prilagodimo kvalitet igrača, koji su sada sa nama, potrebama u svakom narednom meču. Osnovni hendikep je što velika grupa naših fudbalera nema dovoljno treninga ili takmičarskih mečeva u nogama, a to je osnovni razlog poraza od Rusije. Njihovi igrači imaju čak 12 prvenstvenih utakmica iza sebe. Potrudićemo se da protiv Turske budemo bolji i konkretniji - kaže Tumbaković.

Zanimljivo je da su "orlovi" na poslednjih pet 11 takmičarskih duela, od novembra 2018. godine, ne računajući prijateljske duele, primali od jednog do pet golova, kao u Ukrajini. Poslednji put je mreža ostajala netaknuta 11. i 14. oktobra iste godine u mečevima Lige nacija sa Crnom Gorom (2:0) i Rumunijom (0:0).

- To je zanimljiv podatak i činjenica da primamo toliko golova je samo rezultat stila naše igre. Uvek idemo na pogodak više protiv svakog rivala, a naravno da je osnovna želja da broj primljenih golova svedemo na minumum - dodaje Tumbaković.

Mađari su u četvrtak iznenadili Turke na njihovom terenu.

- Izenađen sam donekle i ja. Mislim da je selektor Turske malo potcenio mađarski tim. Očekujem da će u Beogradu da nam se suprotstavi jači sastav - uveren je selektor Srbije.

Na pitanje da li je "eksperiment" sa tri defanzivca u prvoj liniji tima privremeno ili trajno rešenje, Tumbaković je zagonetan:

- Izgled ekipe prilagođavamo profilu igrača koje trenutno imamo na raspolaganju ili profilu protivnika koji je na suprotnoj strani terena.

Ukoliko žele nasmejani da krenu 7. oktobra u Oslo na megdan Norveškoj u polufinalu baraža za odlazak na Prvenstvo Evrope "orlovi" će morati do sva tri boda večeras protiv Turaka.

- Na nama je da učinimo sve da nam narednih mesec dana bude ugodno i lakše da radimo - zaključio je Ljubiša Tumbaković.

DMITROVIĆ OPTIMISTA

GOLMAN Srbije Marko Dmitrović veruje u bolje izdanje Srbije u odnosu na ono protiv Rusije.

- Veća grupa naših reprezentativaca je tek na početku trenažnog procesa, pa su one individualne greške u Moskvi bile možda plod i ove činjenice. Nadam se da ćemo protiv Turske da bude bolji, jer očekujem motivisanu i hrabru Srbiju. Promenili smo i sistem igre, pa je očigledno da se igrači prilagođavaju na njega. Nadam se da ćemo igrom i rezultatom da potpuno popravimo utisak od pre nekoliko dana kada smo poraženi u Rusiji - optimista je čuvar mreže Srbije.

SRBIJA - TURSKA

STADION "Rajko Mitić". Početak u 20.45. Prenos TV "Nova S". Igra se bez prisustva navijača. Sudija: Aleksej Kulbakov (Belorusija).

SRBIJA: Dmitrović - Kolarov, Milenković, Pavlović - Lazović, Gudelj, Maksimović, Kostić - Milinković-Savić, Tadić - Mitrović.

TURSKA: Čakir - Muldur, Demirel, Sojunču, Meraš - Ajhan, Jandaš - Kutuču, Čalhanoglu, Kilinč - Jilmaz.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (4)

NOĆ PRED DERBI: Visio na kolima Bake Praseta dok je vozio kroz centar BG-a - as Zvezde i sin fudbalske legende (VIDEO)