MESI JE UVEK OPASAN: Kuman otkrio na kojoj poziciji će igrati Argentinac

Novosti online

08. 09. 2020. u 16:20

LIONEL Mesi je doneo odluku da ostane u Barseloni i već sada Ronald Kuman zna na kojoj poziciji će koristiti Argentinca.

МЕСИ ЈЕ УВЕК ОПАСАН: Куман открио на којој позицији ће играти Аргентинац

Lionel Mesi foto: EPA

Holanđanin želi da Katalonci igraju u formaciji 4-2-3-1, a Mesi će biti "lažno" desno krilo. na levoj strani bi trebalo da bude neko od trojca - Usman Dembele, Ansu Fati ili pridošlica iz Brage Trinkao, piše "Mundo Deportivo".

Kuman smatra da će protivnici morati dobro da obrate pažnju na Mesija kada je na toj poziciji i tako bi se otvorio prostor na suprotnoj strani.

Na taj način bi Barselona naterala rivala da se skroz povuče. Jedan od moguće trojice fudbalera na levoj strani bi tražili dubinu, a Mesi bi se izvlačio u sredinu i na taj način bi mogao da ugrozi rivala svojim prepoznatljivim driblinzima.

Foto: EPA-EFE/CESARE ABBATE

Kapiten Barse će imati potpunu slobodu u napadu, Kuman neće tražiti od njega da se vraća u odbranu. Novi trener ne želi da mu se najbolji igrač troši u odbrani, iako neće biti u popunosti oslobonjen timskih obaveza na terenu.

Mesi je kod bivših trenera Ernesta Valverdea i Kikea Setijena igrao gde je hteo. Menjao je mesta, bio je i na desnom krilu, iza napadača, pa čak i u srcu napada zajedno sa Luisom Suarezom.

Videćemo kako će na terenu izgledati ova Kumanova zamisao, ali jedno je sigurno - Mesi je opasan na kojoj god poziciji da igra.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (1)

HRVAT SVE PRIZNAO, I TO U KAMERU! Ovo je rekao o derbiju Zvezde i Partizana (VIDEO)