VRAĆA SE NAJBOLJI FUDBAL: Kreću Premijer liga i Primera

UTAKMICAMA Fulama i Arsenala (13.30), kao i Eibara i Selte (16.30), započeće sutra novi ciklus najatraktivnijeg evropskog fudbala.

ВРАЋА СЕ НАЈБОЉИ ФУДБАЛ: Крећу Премијер лига и Примера

Aleksandar Mitrović Foto EPA

Na teren se posle nešto drugačije letnje pauze, prouzrokovane svetskom pandemijom, vraćaju fudbaleri klubova iz Premijer lige i La lige i započinju ciklus bez navijača, ali sa istim ambicijama, i snovima.

A snovi su posle 30 godina za navijače Liverpula ovog leta postali realnost. Titula je osvojena na dominantan način, a isti zadatak je Jirgen Klop izdiktirao svojim pulenima i pred start nove sezone. Da su te namere poduprete aktivnošću na pijaci, i nisu - doveden je samo bek iz Olimpijakosa Kostas Cimikas (13 miliona), dok je sa pozajmice iz Herte vraćen i Marko Grujić, čija je sudbina na "Enfildu" i dalje nepoznata. Međutim, Čelsi je trošio i za Liverpul pošto su nove akvizicije koštale oko 250 miliona evra. Frenk Lampard je dobio Hakima Ziješa, Tima Vernera, Kaija Haverca, Tijaga Silvu i uz Mančester siti oformio triling engleskih timova koji bi će pretendovati na tron. To verovatno ne važi za Mančester junajted, u kojem bi Nemanja Matić trebalo da zagospodari sredinom terena. Od srpskih fudbalera ipak bi najveća svetla pozornice trebala da bude uperena u Aleksandra Mitrovića koji danas napada Arsenal, i dugoročno gleda ka ostanku Fulama u elitnom rangu. To će biti cilj i Luki Milivojeviću sa Kristal palasom, koji takođe figurira za donji dom Premijer lige.

- Cilj je ostanak u ligi. Sezona je duga, ali kada god nas nas neko nokautira, podićemo gard, i nastaviti da se borimo - rekao je trener Fulama, Skot Parker.

Da bi sa Ostrva prešli u Španiju, neophodno je preći kanal La Manš, a to umalo da učini i Leo Mesi, samo u suprotnom pravcu. Ipak, do raskola magičnog Argentinca i Barselone nije došlo, mada je jasno da Mesi nije ostao svojevoljno. I to će možda biti i najveća dilema kada je fudbal na Pirinejima u pitanju: Kako će i da li će Ronald Kuman uspeti da preporodi Barselonu sa nezadovoljnim Leom?

U Madridu je potpuno drugačija situacija, Zinedin Zidan nije pravio kadrovske promene, a osim povratka Martina Edegarda, Real je ostao maltene ista ona ekipa koja je u foto-finišu minulog šampionata podigla pehar. Samo što je to učinila praktično bez Edena Azara i Luke Jovića, od kojih se ove sezone očekuje da zablistaju. Od ostalih Srba u Španiji, najviše protagonizma bi trebalo da ponesu Nemanja Gudelj (Sevilja), Marko Dmitrović (Eibar) i Nemanja Maksimović (Hetafe).

KVOTE ZA TITULU

ENGLESKA

Mančester s. 1,8

Liverpul 3

Čelsi 10,67

ŠPANIJA

Real Madrid 1,72

Barselona 2,6

Atletiko 8,33

BOGATSTVO ZA HAVERCA I VERNERA

OSIM Čelsija, ostale ekipe nisu mnogo trošile, najviše zbog korone. Stoga i ne čudi podatak da su Nemci Timo Verner (64 miliona) i Kai Haverc (80) najskuplja pojačanja u oba takmičenja, Treće mesto zauzima Miralem Pjanić (Barsa), koji je došao kao zamena za Artura u "trampi" sa Juventusom, ali u knjigama se vodi cena od 45 miliona.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (1)

TENISKI ZEMLJOTRES: Federer se vraća na teren!