SAMI SEBI "PRESUDILI": Čak trojica srpskih arbitara sa Elit liste u problemu

N. I.

14. 09. 2020. u 20:51

U SUPERLIGI Srbije su poslali jasnu poruku sa poslednje sednice Skupštine da je suđenje u Superligi "na visokom nivou, znatno višem nego prethodnih sezona", a već posle sedam kola je jasno da najbolji arbitri prave - početničke greške.

САМИ СЕБИ ПРЕСУДИЛИ: Чак тројица српских арбитара са Елит листе у проблему

Foto arhiva VN

Najbolji, bar oni na papiru, sa Elit liste sudija. Svojim očajnim odlukama sebi su najviše presudili Lazar Lukić, Srđan Jovanović i Miloš Đorđić, pa će oni na nešto duže hlađenje.

Lukić je loš učinak kompletirao na meču Čukarički - Zvezda kada pogibeljni start Sanoga na Dociću nije kaznio crvenim kartonom. Jovanović se prvo "proslavio" u Novom Sadu na meču Vojvodina - Partizan, a za vikend je u Senti sudio duel TSC - Radnički (1:3) i dosudio nepostojeći penal za domaćina. Đorđić je, kao i Lukić, pao na Zvezdi, protiv TSC, kada je Boaći đonom u stomak udario golmana Nenada Filipovića i poslao ga van igre.

Foto arhiva VN

Lazar Lukić

U Sudijskoj organizaciji su ovi potezi ocenjeni kao veoma loši i nedostojni arbitara sa Elit liste. Spekulacije o tome da im preti višenedeljna suspenzija i da će biti skinuti sa delegiranja u UEFA su samo nagađanja.

Naime, prema sudijskoj konvenciji UEFA najstrože je zabranjeno da se sa ovim podacima izlazi u javnost. Preporuka je da se prati lista delegiranih sudija u svakom kolu, jer zvaničan podatak o tome da li će neki arbitar biti Ćna hlađenju" i koliko je dug taj perid - ne postoji.

Foto arhiva VN

Miloš Đorđić

NEMA STRANACA KAO 1957. I 1958.

SPEKULACIJE da će sledeći večiti derbi 17. oktobra da sude stranci, za sada, prema saznanjima "Novosti", negiraju u FSS. U istoriji, dva puta su na centru bili strani arbitri, na 21. i 22. derbiju: 15. avgusta 1957. je sudio Italijan Liverani, a 2. marta 1958. sudio je Austrijanac Kajner. Oba ta večita derbija su završena identičnim rezultatom - 2:2.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (2)

HRVAT SVE PRIZNAO, I TO U KAMERU! Ovo je rekao o derbiju Zvezde i Partizana (VIDEO)