NIKAD VIŠE KORUPCIJA U FUDBALU: Infantino se zalaže da se osnuje agencija za borbu protiv podmićivanja

Beta

14. 09. 2020. u 22:34

PREDSEDNIK Međunarodne fudbalske federacije (Fifa) Đani Infantino rekao je danas da bi ta organizacija pomogla finansiranje globalne agencije za borbu protiv korupcije u sportu.

НИКАД ВИШЕ КОРУПЦИЈА У ФУДБАЛУ: Инфантино се залаже да се оснује агенција за борбу против подмићивања

Foto: EPA-EFE/CRISTOBAL HERRERA

O stvaranju tela poput Svetske antidoping agencije (WADA), ali za bavljenje korupcijom, nameštanjem utakmica i uticajem organizovanog kriminala u sportu, govori se više od decenije ali bez detaljnog predloga.

"Mi u Fifi smo spremni da uložimo u to. Možda bi stvaranje takve agencije pomoglo da sport bude bezbedan u narednim decenijama", naveo je Infantino na događaju u organizaciji Ujedinjenih Nacija u Beču.

Fifa je poslednjih godina pogođena velikim skandalima u vezi sa finansijskim malverzacijama. Među brojnim nekadašnjim zvaničnicima svetskog fudbala, postupci se vode protiv bivšeg predsednika Fife Sepa Blatera i predsednika Evropske fudbalske unije (Uefa) Mišela Platinija.

"Nikada više. Nikada više korupcija u fudbalu", rekao je Infantino, koji je i sam pod istragom u Švajcarskoj zbog neprijavljenih sastanaka sa tadašnjim generalnim tužiocem Mihaelom Lauberom.

Lauber je pre dve nedelje napustio funkciju, nakon što nije prijavio sastanak sa Infantinom u junu 2017. godine.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

POČINJE TENISKI USTANAK: Đoković je upozoravao, nisu slušali - Teniseri sada najavljuju štrajk